top of page

Bireysel Emeklilik (BES) Ayrılma ve Cayma Konusunda En Çok Sorulan Sorular

Güncelleme tarihi: 2 gün önce

Bireysel Emeklilik Sisteminden (BES) ayrılma veya Cayma konusunda en çok sorulan sorular ve cevaplarını TuvART Haber, tüm BES katılımcıları için derledi.


para, birikim, bes, bireysel emeklilik

Bireysel Emeklilik (BES) Ayrılma ve BES Cayma Konusunda En Çok Sorulan Sorular


Türkiye'de 16 ayrı markanın hizmet sunduğu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kişilerin aktif çalışma yaşamları süresince yaptıkları tasarrufları uzun vadeli yatırıma yönlendirerek emeklilik dönemlerinde yaşam standartlarını koruyabilecekleri bir gelir elde etmelerini sağlayan özel emeklilik sistemi olarak tüm dünyada tasarlanmış durumda. Her ülke, kendi sosyal yapısına göre farklı avantajları sisteme eklemiş durumda. Türkiye'de Otomatik Katılım Sistemi, Devlet Katkısı, 18 Yaş Altı BES gibi avantajlar bunlardan sadece birkaçı. Yine de BES Çıkış konusu, tıpkı BES Giriş kadar çok konuşulan bir konu. Ayrıca Bireysel Emeklilik Sistemi hakkında yeterince bilgisi bulunmayan katılımcıların BES Cayma söz konusu olduğunda ulaşabilecekleri detaylı bir rehber kaynak bulunmuyor. Bu sebeple TuvART Haber, BES Cayma ve BES Ayrılma (Çıkış) konusunda en çok sorulan soruları bir arada topladı. Her bir soru için ilgili başlığa tıklayarak cevapları görebilirsiniz. ÖNEMLİ NOT: TuvART Haber, bir haber sitesidir ve BES şirketi değildir. Tüketiciye destek amacıyla bilgi ve belge paylaşımı yapmaktadır. Destek için bizimle irtibat kurabilirsiniz ancak işlemlerinizi BES firmanızla yapmanız gerektiğini lütfen unutmayın.



Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Åžirketleri hangileridir?

BES Çıkış İşlemleri Nasıl Yapılır?

BES İptali İçin Ne Yapmalıyım?

BES Ayrılma Talep Formu Ne Zaman Gelir?

BES Ayrılma Talep Formu Nereden Alınır?

BES Ayrılma Talep Formu Nasıl Yollanır?

BES Ayrılma Talep Formu Nereye Yollanır?

BES ayrılma durumunda ne kadar alırım?

BES iptal ettikten sonra kesinti olur mu?

BES Ayrılma Talep Formu Nasıl Doldurulur?



Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) tarafından hazırlanan resmi web sitesinde yayınlanan şablon BES Ayrılma Talep Formu / BES Cayma Formuna bu adresten ulaşabilirsiniz. 

"LÜTFEN BES İŞLEMLERİNİZ İÇİN TUVART HABER'E BELGE GÖNDERMEYİNİZ."

130 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page