top of page

18 Yaş Altı BES İmkânı

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 18 yaş altı küçüklere de BES imkânı tanımaya hazırlandı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının yapmış olduğu açıklama ile sektöre yeni bir soluk katan çalışma, tüm yönleriyle yakında açıklanmış olacak. Gözler haziran 2021'de.


18 Yaş Altı BES İmkânı


Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), yaygınlaşmaya başlamadan önce 18 yaşından küçüklere BES imkanı, BES şirketleri tarafından da dillendiriliyor ve sisteme bu yaş grubunun da dahil edilmesi gerektiği konuşuluyordu.


Ne var ki sistemin yeni olması ve atacağı birçok konu başlığındaki adım sayısının da çok olması sebebiyle 18 yaş altı BES konusuna yeterince ağırlık verilememişti.


Her şeyden önce sektörde önemli bir şirket birleşmesi yaşandı. Vakıf Emeklilik, Ziraat Emeklilik ve Halk Emeklilik şirketlerinin birleşmesi ile Türkiye Hayat ve Emeklilik şirketinin kurulması, devlet tarafında önemli bir mesaiye karşılık geliyordu. Bu birlikteliğin noktalanması ile BES'in iç konularına zaman ayırabilen devlet, Dövizli BES, Tamamlayıcı BES konularının ardından 18 yaşından küçüklere BES imkanını takvime aldı ve sonuçlandırmak üzere.


Cumhurbaşkanının açıklamasına göre henüz detaylar net olarak bilinmese de 18 yaşından küçüklerin Bireysel Emeklilik Sisteminde katılımcı olarak bulunabileceği konusu net.

5 görüntüleme0 yorum
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page