top of page

18 Yaş Altı BES Ne Zaman Başlıyor

Güncelleme tarihi: 28 Oca

"18 yaş altı BES ne zaman?" sorusu bugünlerde biraz daha netleşti denebilir. Mart ayında yapılan açıklamalar sonrasında resmi olmayan ama herkese açık alanlarda yapılan konuşmalara bakılırsa tarih 2021 Haziran - Temmuz gibi...


18 yaş altı BES ne zaman


Makale : Elçin Tuva


Konuyla ilgili yapılan açıklamanın metni şöyle :


"Bireysel Emeklilik Sistemini çok daha geniş kesimlere yaygınlaştırıyoruz. Nüfusumuzun %25'ini oluşturan 18 yaş altındaki çocuklarımızın sisteme girmesinin önündeki engelleri kaldırıyoruz.


Her çocuğa BES'te % 25 Devlet Katkısı


Böylece tasarruf alışkanlığının ve finansal okur yazarlık bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılmasını teşvik ediyoruz. Çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak için bu süreci %25 Devlet Katkısı ile destekleyerek kamunun üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz.


Sandık, vakıf ve dernek gibi kuruluşlardaki emeklilik birikimlerinin 2023 yılının sonuna kadar BES'e aktarımına imkan veriyoruz.


Ayrıca sistemi eğitim, sağlık ve hayat sigortaları gibi çeşitli tasarruf ürünleriyle entegre ederek uygun maliyetler ve devlet destekleriyle vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz."



Görüldüğü üzere açıklamada tarih bilgisi resmi olarak yapılan bilgilendirmede verilmedi. Ancak yetkililerin basına yaptığı açıklama ve yorumlarda 2021 Haziran - Temmuz gibi 18 yaş altı BES hayatımızda olacak gibi görünüyor.

10 görüntüleme0 yorum
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page