top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

2 Milyon Kış Turisti Uygur Özerk Bölgesini Ziyaret Etti

Uygur Özerk Bölgesi Kültür ve Turizm Dairesi yetkilisi Jia Rui, bölgede şu anda 188 buz ve kar sahasının bulunduğunu kaydetti. 2022-2023 kar sezonunda bölgenin S seviyesindeki kayak merkezleri 2 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.


kayak pisti




Güneyden gelen bir turist olan Li Peiling, Uygur Özerk Bölgesi'ne ilk seyahatinde, Tianshan Dağları'nda yer alan bir kayak merkezinin lezzetlerini deneyimlemeyi seçti ve Li, heyecanla dolup taşarak, "Sosyal medya aracılığıyla buranın Uygur Özerk Bölgesindeki en sıcak kayak merkezi olduğunu ve ünlü Tianchi Gölü yakınında elverişli bir konuma sahip olduğunu keşfettim" dedi.


Kış mevsiminde nispeten geç faaliyete geçmesine rağmen, Tianshan Tianchi uluslararası kayak merkezi, ılıman kış sıcaklıkları ve çeşitli diğer doğal noktalara yakınlığı nedeniyle kayak tutkunları arasında popülerlik kazanmıştır.


Kayak merkezinin pazarlama müdürü Liu Yang, "Canlı yayın sayesinde popülerliğimiz arttı ve yoğun zamanlarda günde 2.000'den fazla ziyaretçiyi çektik" dedi.

Kış sporlarının Çin genelinde ivme kazanmasıyla birlikte Xinjiang, birinci sınıf kayak merkezleri kurmak için uzun süren kar mevsimlerinden, yüksek kaliteli kardan ve çeşitli arazilerden yararlanıyor. Tianshan ve Altay sıradağları boyunca iki büyük buz ve kar turizmi kuşağı ortaya çıktı.


Uygur Özerk Bölgesi Kültür ve Turizm Dairesi yetkilisi Jia Rui, bölgede şu anda 188 buz ve kar sahasının bulunduğunu kaydetti. 2022-2023 kar sezonunda bölgenin S seviyesindeki kayak merkezleri 2 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.


Altay Vilayeti'ndeki Jiangjun Dağı Uluslararası Kayak Merkezi'nde, sıcaklığın eksi 20 santigrat dereceye kadar düşmesine rağmen, iyi donanımlı kayakçılar, karlı parkurlara çıkmak için telesiyejlerin ve teleferiklerin önünde sıraya giriyor.


Altay, 2005 yılında bölgede Taş Devri kayakçılarını tasvir eden antik mağara resimlerinin keşfedilmesinden bu yana kayak sporunun doğduğu yer olarak saygı görüyor.

Bölge, kar mevsiminin başlamasından bu yana yılın en yoğun zamanını yaşadı; yalnızca Jiangjun Dağı kayak merkezi bu bölgeyi karşılıyor. Her gün ortalama 5.000'den fazla ziyaretçi geliyor.


2023 yılında Altay'da toplam 2,5 milyar yuan (yaklaşık 351,63 milyon ABD doları) yatırımla iki tatil köyü kümesinin inşasına başlandı. Yerel turizm otoritesine göre, kış tatilcilerine toplam 52.000 yatak alanı sağlayan 71 yeni otel, misafirhane ve aile yanı konaklama tesisi yakın zamanda faaliyete geçti.


Altay'ı birkaç yıldır sık ​​sık ziyaret eden kayak tutkunu Wang Hanyu, "Altay'a taze tozla kayak yapmak kayak camiasındaki en iyi deneyimlerden biri" dedi.

Bu yıl kayak yapmaya başlamadan önce çevredeki bölgelerde kendi kendine sürüş turuna çıkmayı planlıyor. "Çok sayıda ziyaretten sonra yerel etnik gelenekleri ve kültürü daha derinlemesine anlamak istiyorum" diye ekledi.


Gittikçe çeşitlenen turist taleplerini karşılamak için Xinjiang, çeşitli endüstrilerin gelişimini teşvik etmek amacıyla kültürel ve halk unsurlarıyla bütünleşerek yeni buz ve kar tüketimi trendlerine öncülük ediyor.


İli Kazak Özerk İli'ndeki doğal Narati bölgesinde, karda at yarışı gibi geleneksel etnik etkinlikler ön plandadır. Bölge ayrıca çobanların yurtlarına ziyaretler gibi turizm deneyimleri de sunuyor.


Altay'daki somut olmayan kültürel miras sergi üssünde birçok usta at derisinden snowboard yapmakla meşgul. At derisinden snowboard yapma becerilerinin mirasçısı Huaneshbek Silanbek, "Ziyaretçiler arasında oldukça popüler olan ve yıllık 60.000 yuan satış geliri getiren turistik hediyelik eşya olarak mini snowboardlar da tasarladık" dedi.


Buz ve kar endüstrisinin genişlemesi aynı zamanda çiftçiler ve çobanlar için de önemli gelirler sağladı.


Bir zamanlar tarım ve hayvancılığa bağımlı olan Füyun ilçesine bağlı Tarat Köyü, 2020 yılında Koktokay uluslararası kayak merkezinin hizmete girmesiyle bir dönüşüm yaşadı.

Hayratbek Musay kayak merkezinde kar yapmaktan sorumlu ve burada çalışan eşiyle birlikte aylık 10 bin yuan'ı aşan bir gelir elde ediyorlar. Aynı şekilde Kulparan Habelhazi ailesi tarafından işletilen misafirhanenin de yıllık net geliri yaklaşık 100.000 yuan. Mali durumları, çiftçi olarak önceki geçim kaynaklarına kıyasla önemli ölçüde iyileşti.


Sincan'ın buz ve kar sporları ekipmanları imalat sanayinde yeni büyüme fırsatları ortaya çıktı. Liao Yuan, kayak teleferikleri, sihirli halılar, kar yapma ekipmanları, snowboardlar ve daha fazlasının üretiminde uzmanlaşmış, Urumçi merkezli bir kayak ekipmanı şirketinin yöneticisidir.

Liao, "Kayak ekipmanı satışlarımız her yıl artıyor ve şu anda sihirli halılarımızı yurt dışına ihraç etmeye hazırlanıyoruz" dedi.


Kaynak : Xinhua

4 görüntüleme0 yorum

Comentarios


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page