top of page

2024 BES Devlet Katkısı

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) asgari ücretin 2023 Aralık son haftasında belli olması ile birlikte 2024 yılında alınabilecek azami devlet katkısını açıkladı. Buna göre 2024 BES maksimum devlet katkısı 72.009 TL.


grafik

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸları,

  • Mavi kart sahipleri,

  • Ödeyeni, iÅŸvereni olmayan katılımcılar;


belirlenen limit dâhilinde 2024 yılındaki maksimum devlet katkısından yararlanabilir.


Buna göre 2024'te Asgari Ücret Toplamı olan 240.030 TL için o yıl Devlet Katkısı hesabında fazladan 72.009 TL birikecek.


Çok Sayıda BES Sözleşmesi için Devlet Katkısı Nasıl Hesaplanır?


Birden fazla Bireysel Emeklilik sözleşmen bulunuyorsa Devlet Katkıları, her sözleşme için ayrı ayrı paylaştırılır. Fakat toplam hakkın Asgari Brüt Ücret’in %30'u kadarıdır.


Örneğin, X sözleşmesine yılda 3.000 TL ve Y sözleşmesine yılda 1.000 TL ödüyorsan, X sözleşmesi için ödediğin miktarın 4’te 3’üne, Y sözleşmesi için ise Devlet Katkısının 4'te 1’ine hak kazanırsın. Dağılım için sözleşme başlangıç yılının önceliği alınır.


Devlet Katkısı tutarı, Müsteşarlık tarafından Emeklilik Gözetim Merkezi’ne (EGM), EGM tarafından da şirketimize iletilir. Sözleşmene aktarılan Devlet Katkısı tutarını ve getirisini, sözleşmene tanımlı Devlet Katkısı hesabından inceleyebilirsin.


Devlet Katkısı tutarı, Katkı Payının sözleşmeye intikal ettiği tarihi takip eden bir sonraki ay içinde hesabına aktarılır.


34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page