top of page

31 Mart Azerbaycan Soykırım Günü

Güncelleme tarihi: 19 May 2021

Türk Konseyi Genel Sekreteri, 31 Mart - Azerbaycanlıların Soykırımı Günü vesilesiyle mesaj yayınladı.



Türk Keneş'i Genel Sekreteri Baghdad Amreyev'in yayınladı mesajın tam metni:


Azerbaycan Cumhuriyeti'nde Azerbaycanlıların Soykırımı Günü olan 31 Mart tarihi, Şamahi, Guba, Zengezur, Karabağ ve Nahçıvan’da Mart 1918'de Ermeni çeteleri tarafından Azerbaycan halkına yönelik yapılan kanlı soykırımın belleğini yansıtmaktadır.


Uluslararası toplumun dikkatini yakın geçmişte yaşanan bu melun olaylara çekmek ve Azerbaycanlılara karşı yapılmış bütün katliamları tek gün üzerinden sembolize etmek amacıyla Azerbaycan halkının Milli Lideri Haydar Aliyev, Mart 1998’de bir kararname imzalamıştır. Bu kararname ile 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü olarak ilan edilmiş, soykırım kurbanlarının aziz hatırası Azerbaycan toplumunun hafızasında bu suretle daima korumuştur. Bugün Azerbaycan halkı ve hükümeti soykırım kurbanlarını anmakta ve dünya kamuoyunu bu korkunç eylemleri tanımaya çağırmaktadır.


Bu önemli vesileyle, Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte bu hadiseler sırasında hayatlarını kaybeden tüm şehitleri anıyor, Türk Konseyi olarak bölgemizde ve ötesinde barışı ve huzuru sağlamak için tüm gücümüzle çalışacağımızı yinelemek istiyorum.


Baghdad Amreyev Türk Konseyi Genel Sekreteri


11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page