top of page

ABD'den soykırım açıklaması "Türkiye ile müttefikiz"

Güncelleme tarihi: 4 May 2021

Amerika Birleşik Devletlerinde hemen her Başkan seçimi sonrasına basına yansıyan "ABD başkanı, soykırım tanıyacak" şeklinde haberlerin hiçbirinin ardından bir tanıma gerçekleşmedi. Keza deliler ortaya konulduğunda ilgili eşrafın bilinçli bir kalkışma ve kışkırtma ile ilgili hareketleri net olarak ortaya çıkıyor.


Türkiye


ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price'a, "Biden Ermeni soykırımı diyecek" iddiası soruldu. Price, "aba altından sopa gösterir" şeklinde tavrını korurken net olarak soykırım iddiasının tanınamayacağı yönünde açıklama yaptı.


“Anlaşmazlıklar olduğunda bunları gündeme getiririz ve tartışırız, bunların üstünü örtmeyiz”

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın toplantısında Bakanlık Sözcüsü Ned Price’a Başkan Joe Biden’ın “1915 olaylarını soykırım olarak tanıması durumunda bunun Türkiye’yle zaten gergin olan ilişkileri nereye taşıyacağı” sorulunca Price, yanıtında “1915 olayları” konusunda yorum yapmadı.


“Ankara ile ortak çıkarlarımız var. Bunlara terörle mücadele, Suriye’deki çatışmaları sonlandırma, bölgedeki kötü etkileri uzaklaştırma da dahil. Bu işbirliğini ortak önceliklerimiz üzerinden sürdürmeye çalışıyoruz, çünkü daha önce de söylediğim gibi Türkiye bir müttefik. Tabii ki anlaşmazlıklarımız var, ancak müttefikler gibi diyalog halindeyiz”


Rus belgeleri ile konuya yönelik gelişmeleri TuvART Kültür Projesi olan Tuvart.net üzerinden takip edebilirsiniz. Periyodik olarak, konuyla ilgili belgeler TuvART Forum'da yayınlanmaktadır.



2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page