top of page

ABD'nin F-16'lar İçin Şartları Ankara'ya Getirildi

Kathimerini haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kongre'ye yazdığı mektuptaF-16 için yer alan maddeler Yunanistan çıkarları için güvenlik ağı oluşturuyor ve ek bir koruma sağlıyor.


uçak


ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Kongre'ye gönderdiği güvence mektubu, bir NATO müttefikine sağlanan savunma malzemelerinin meşru olmayan askeri amaçlarla kullanılması durumunda teslimatının tamamının veya bir kısmının askıya alınmasını veya iptal edilmesini öngörüyor.


Kathimerini'nin gördüğü Temmuz nihai taslağında, NATO müttefiklerine sağlanan ABD savunma malzemelerinin, sağlandığı meşru askeri amaçlarla kullanılması ve diğer NATO müttefiklerine karşı provokatif askeri faaliyetler yürütmek için kullanılmaması gerektiği belirtiliyor.


Washington'daki analistler, mektubun, ABD Başkanı Joe Biden tarafından geçen hafta imzalanan ve ABD'den savunma ekipmanı satın alan herhangi bir ülkeye sağlanacak güvencelerin yanı sıra bu ekipmanın nihai durumu üzerindeki gözetimin güçlendirilmesine ilişkin ulusal güvenlik muhtırası ile birleştiğini belirtiyor.


Şartlar, Yunanistan'ın çıkarları için ek bir koruma sağlıyor.

Kathimerini'nin yazdan bu yana defalarca bildirdiği gibi mektup, bir NATO müttefikinin ABD'den aldığı savunma ekipmanını uygunsuz şekilde kullanması durumunda Dışişleri Bakanlığı'nın izlemeyi planladığı sürecin tam ayrıntılarını veriyor.

Kaynak :Kathimerini

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page