top of page

Yılın Diplomatı Ödülü Abzal Saparbekuly'e Verildi

Ekovitrin Medya Grubu tarafından on dokuz senedir her yıl düzenlenen Uluslararası Yılın Starları Ödülleri Aralık 2021 itibarıyla sahiplerini buldu.


Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly
Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly

Yılın Diplomatı ödülü Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly'e verildi.


Abzal Saparbekuly, büyükelçiliği döneminde Kazakistan'a Türkiye'den yapılan yatırımların artırılmasında şimdiye kadar görülmemiş ölçüde önemli bir başarı elde etti. 3.5 milyar dolar hacme ulaşan ticari faaliyetler, yeni yılda 5 milyar dolara yükseltilmesi yönünde bir hedefle yenilendi. Türkiye, Saparbekuly döneminde ilk defa Kazakistan'a yapılan yatırımların artırılması sıralamasında Kazakistan için üçüncü sıraya yükselen büyükelçilik oldu.


Aynı zamanda Abzal Saparbekuly, büyükelçiliği dönemi boyunca Türkiye'de halk tarafından en çok tanınan ve sevilen diplomat olma niteliğine sahip.


Etkin olarak sosyal medyayı şahsen kullanması ve hemen herkesle doğal bir diyalog içinde bulunması, Türkiye ve Kazakistan arasındaki konulara halk tarafından da yakınlık göstermesi şimdiye kadar diplomat davranışları arasında görülmemiş bir sayfayı araladı. En çok da sıcak ve samimi davranışlarıyla herkes tarafından takdir gören büyükelçi, daha önce Türk Konseyi Genel Sekreter yardımcısı olarak görev yapıyordu.


Üniversiteyi ODTÜ - Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde okuyan Abzal Saparbekuly, Türkiye Türkçesine ve Türkiye günlük yaşamına oldukça hakim.

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page