top of page

"Avrupa Hazır Değil, Türkiye'ye Destek" Çağrısı

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, Afganistan'dan Türkiye'ye gelen mültecilerle ilgili olarak "AB kesinlikle hazır değil, büyük mülteci krizini yönetecek kapasitesi yok. AB, Türkiye'ye daha çok destek vermeli" dedi.




Son dönemde Afganistan’dan batıya doğru ilerleyen göç dalgası ile ilgili Yunanistan’ın Göç Bakanı Notis Mitarachi açıklamalarda bulundu. Mitarachi, Avrupa Birliği’nin bu göç dalgasına karşı hazırlıksız olduğunu ve bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.


Mitarachi, “Avrupa Birliği, Türkiye’de Afganistan’dan gelen mülteci akınıyla oluşan baskıyı azaltmak için Türkiye’ye daha çok destek sağlamalı” dedi. Avrupa Birliği’nin 2015’te yaşanan mülteci krizinin bir benzerini kaldıramayacağını dile getiren Mitarachi Reuters’a, “AB kesinlikle hazır değil ve büyük bir mülteci krizini yönetecek kapasitesi yok” ifadesini kullandı.


Mitarachi’nin gündeme getirdiği 2015’teki mülteci krizinde 1 milyondan fazla Suriyeli, Afgan ve Iraklı Avrupa’ya akın etmiş ve bölgede büyük bir krize sebep olmuştu.


Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet ise Afganistan'daki çatışmaların yeni bir insani krize neden olacağı uyarısında bulundu. Michelle Bachelet, Taliban'dan saldırılarına son vermesini ve müzakere masasına dönmesini istedi.

3 görüntüleme0 yorum
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page