top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

Almanya: İşler istediğimiz gibi gitmiyor

Güncelleme tarihi: 27 Kas 2020

Merkel, 10 Aralık'ta Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde Türkiye ile ilgili olarak görüşme yapılacağını ve bu konuda mutabık kalındığını söyledi. Dışişleri Bakanı ise daha sert ifadeler kullandı.




10 Aralık'ta Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde Türkiye ile ilgili olarak görüşme yapılacağını ve bu konuda mutabık kalındığını söyledi.

“Ankara'ya karşı sabrımız tükeniyor diyen Almanya Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Kıbrıs ziyaretini provokasyon olarak nitelendirdi. ”

Olası yaptırımlardan önce birkaç hafta gelişmeleri takip etmek istediklerini söyleyen Merkel, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliğin ardından Türkiye ve Yunanistan arasında arabuluculuk girişiminde bulunmuştu.


Sabrımız Tükeniyor


Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass ise Merkel'in ifade biçiminin aksine bürokratik dile uygun olmayacak şekilde betimlemelerde bulunarak "Ankara'ya karşı sabrımız tükeniyor" dedi. Türkiye'yi provokatif hareket etmekle suçladı. Buna mukabil Türkiye'nin Kıbrıs ziyareti gibi provokasyonları sürdürmesi halinde AB yaptırımlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağını ve zor tartışmalar yaşanacağını söyledi.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page