top of page

Arap Boykotunda Yeni Boyut

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2020

Suudi Arabistan'ın Türkiye olan ilişkilerini olumsuz yönde hızla ilerletmesi Türk Mallarına boykot ile farklı bir boyuta gelmişti. Artık boykot, yeni bir sürece girdi.



Suudi Arabistan resmi bir boykot olmadığı yönünde açıklamalar yapsa da çeşitli marketlerde uzun süredir yayınlanan boykot çağrıları içeren fotoğrafların bir adım daha ötesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi üyelerine gönderdiği e-postada Ticaret Bakanlığından bazı ürünlerin Arabistan'a ihracının durdurulduğu bilgisi paylaşıldı.

“Suud yönetimi resmi bir boykot olmadığını, gayri resmi bir boykotun da bulunmadığını ısrarla her yerde belirtiyor.”

Kırmızı et, beyaz et ve et ürünleri, su ürünleri, yumurta, bal, süt ve anne sütü gibi ürünlerin 15 Kasım 2020 tarihi itibarıyla durdurulduğu bilgisinin yer aldığı e-postaya rağmen Suudi Dışişleri Bakanı, Türkiye ile dostane ilişkilere sahip olduğumuzu ve Türk Mallarının boykot edilmediğini belirtti.


Orta Asya'da farklı gruplara sağlanan destek nedeniyle uzun süredir henüz resmi olarak adı konmamış bir soğukluk yaşanmaya devam ediyor.


G20 Liderler Zirvesinde açıklama yapan Al Suud, boykot haberlerini yalanlamıştı. Hatta "Türk ürünlerinin gayri resmi olarak boykot edildiğine dair hiçbir veri yok." demişti.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page