top of page

AvivaSA, AgeSA oldu

Bireysel Emeklilik (BES) sektöründe 2007 yılında Aviva ile Sabancı Holding iştiraklarindan Ak Emeklilik tarafınca kurulan AvivaSA, 2021 yılının yarısı itibarıyla AgeSa adıyla çalışmalarına devam edecek.

AvivaSA, AgeSA oldu
AvivaSA, AgeSA oldu


AgeSA; 2020 yıl sonu itibarıyla bireysel emeklilik fon büyüklüğünde yüzde 18,4 pazar payı, devlet katkısı dâhil 29,6 milyar TL'yi aşkın fon büyüklüğü ve 675 bin kişiyi aşkın katılımcı sayısıyla sektör ortalamasının üzerinde bir ortalama fon getirisine sahip olup aynı zamanda özel şirketler arasında fon büyüklüğünde sektör liderlerinden biridir.


AgeSA, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik ilkelerine duyarlı olarak gerçekleştirdiği sayısız projeyle sürdürülebilir kalkınmayı ve toplumu geliştirmeyi öncelikleri arasına alır. Bu doğrultuda 2019’da hayata geçirilen Her Yaşta kurumsal sosyal sorumluluk projesiyle toplumun yaşlanmaya hazırlığına rehber olmak ve yaşlılık özelindeki negatif algıyı pozitife çevirmeyi hedeflemektedir. Yaşlanma ve yaş ayrımcılığı çerçevesinde bir sosyal sorunu ele alan ilk özel şirket olan AgeSA, Her Yaşta projesiyle yaşlı vatandaşlara yönelik farkındalık ve yardım projelerini hayata geçirmektedir. Bunun yanı sıra AgeSA, benimsediği “iyi kurumsal vatandaş” rolü doğrultusunda, toplumsal ihtiyaçlara yönelik yardım ve bağış faaliyetlerinde bulunarak topluma ve paydaşlarına değer sunmayı hedeflemektedir.




28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page