top of page

Azerbaycan Meclisi'nden Fransa'ya Tepki

Güncelleme tarihi: 19 May 2021

Fransa Senatosunun Dağlık Karabağ ihtilafı hakkında 25 Kasım 2020 tarihinde kabul ettiği karara tepki veren Azerbaycan Milli Meclisi, Fransa'nın Avrupa Güvenlik Teşkilatı - AGİT Minsk Grubu Eş başkanlığından çekilmesi konusunda AGİT'e başvuru çağrısı yaptı.


Fransa Senatosunda 25 Kasım 2020 tarihinde yapılan oylama ile Dağlık Karabağ Cumhuriyetini tanımaya çağıran tavsiye niteliğindeki davet, 1 oya karşı 305 oy ile kabul edilmişti.


Azerbaycan ise Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan anlaşma ile Dağlık Karabağ sorununa son verildiğini hatırlattı. Yeni gerçeğin Fransa dahil herkes tarafından kabul edilmesi gerektiğini belirten Azerbaycan Milli Meclis bildirinde şu ifadeler yer aldı.


“Yeni gerçeği herkes kabul etmelidir.”

Fransa, son günlerde aldığı tavır ve yaptığı açıklamalarla tarafsızlığını şüphe altına bırakmaktadır. Fransa'nın Minsk Grubu Eş Başkanlığından geri çektirilmesi için AGİT'e başvuruda bulunulsun. Azerbaycan ile Fransa arasındaki siyasi ilişkiler yeniden gözden geçirilsin. Aynı zamanda Azerbaycan ve Fransa arasındaki ticari ilişkiler yeniden incelenip gerekli adımlar atılsın."


2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page