top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

BAE, ilk Tel Aviv Büyükelçisini atadı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından Tel Aviv Büyükelçiliğine atanan Muhammed Mahmud al Haca görevine başlarken, Twitter hesabından İngilizce, Arapça ve İbranice tweetler atarak “İki ülke vatandaşları arasındaki ilişkilerin güçlenmesini ümit ediyorum” dedi.


Muhammed Mahmud al Haca

“Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsrail’deki ilk Büyükelçisi olarak Twitter üzerinden hesap açmaktan mutluluk duyuyorum. Bütün bölge ve halkımız arasında barış, anlayış ve refahın gelişmesiyle ilişkilerin güçlenmesini ümit ediyorum” diyen büyükelçi, tweetinde İbranice “merhaba” demiş, kısa süre önce kendisine “BAE ile bölge halkları arasında barışı, bir arada yaşama ve hoşgörü kültürünü teşvik etmesi gerektiğinin yanı sıra özenle ve içtenlikle çalışmasını” tavsiye ederek görevinde başarılar dileyen Dubai Emiri ve BAE Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum’un huzurunda yemin etmişti.


İsrail ile Normalleşme Süreci

Muhammed Mahmud el-Haca, BAE Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Rasid Al Maktum'un ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan'ın huzurunda Abu Dabi’deki el-Vatan Sarayında BAE'nin İsrail'deki ilk büyükelçisi olarak yemin etti.


İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan BAE, 24 Ocak’ta İsrail’in başkenti Tel Aviv’de büyükelçilik açılmasını onaylamıştı.


Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, “BAE ile İsrail arasındaki dostluk ve işbirliği ilişkilerini iki ülke ve iki halkın ortak çıkarlarını koruyacağını” belirtti. Al Maktum Büyükelçiye “BAE ile bölge halkları arasında barışı ve bir arada yaşama ve hoşgörü kültürünü teşvik etmesi gerektiğini” ifade etti. Başbakan Al Maktum, Büyükelçi el-Haca’ya “özenle ve içtenlikle çalışmasını” tavsiye ederek görevinde başarılar diledi.


9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page