top of page

BDT Zirvesine, Özbekistan Cumhurbaşkanı Başkanlık Etti

Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, 18 Aralık'ta Bağımsız Devletler Topluluğu Devlet Başkanları Konseyi'nin video konferansına başkanlık etti.



Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Igor Dodon, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasim Jomart Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Vekili Talant Mamitov, BDT Yürütme Komitesi Başkanı - İcra Sekreteri Sergei Lebedev ve BDT Parlamentolar Arası Meclis Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko toplantıya katıldı.


Gündeme uygun olarak, BDT içinde çok yönlü işbirliğinin durumu ve öncelikleri dikkate alındı, ortaklıkları güçlendirmek için ortak planlar belirlendi.


Devletimizin başı yaptığı konuşmada, Özbekistan Cumhuriyeti'nin bu yıl Bağımsız Devletler Topluluğu'na başkanlık etme şerefli ve sorumlu görevini ilk kez üstlendiğini kaydetti.



8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page