top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

Chrome ile Yapay Zekâ Destekli Beceriler

Google Chrome web tarayıcısı, Windows ve Mac platformunda yapay zeka teknolojisinden yararlanmaya başlıyor. Chrome'a gelecek üç üretken yapay zeka destekli özellik duyuruldu.



bilgisayar


Son birkaç yılda, web'de arama yapmayı daha kolay, daha güvenli ve daha erişilebilir hale getirmek için en yeni makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojilerini Chrome'a ​​taşıdık.


Videolara gerçek zamanlı altyazılar eklemenize, kötü amaçlı siteleri daha iyi tespit etmenize , izin istemlerini yönetmenize ve bir web sayfasının önemli noktalarını oluşturmanıza yardımcı olmak gibi pratik, günlük görevleri iyileştirmeye başladık .


Chrome'un bugünkü sürümünden (M121) başlayarak, deneyiminizi size göre kişiselleştirirken göz atmayı daha da kolay ve verimli hale getirmek için deneysel üretken yapay zeka özelliklerini sunuyoruz.


Önümüzdeki birkaç gün içinde, ABD'den başlayarak Chrome'daki bu yeni özellikleri Mac ve Windows PC'lerde deneyebileceksiniz. Sadece Chrome'da oturum açın, üç noktalı menüden "Ayarlar"ı seçin ve "Deneysel Yapay Zeka" ya gidin. " sayfa. Bu özellikler ilk denemeler olduğundan kurumsal ve eğitim amaçlı hesaplarda şimdilik devre dışı bırakılacaktır.


Sekmelerinizi akıllıca düzenleyin


Sekme grupları, çok sayıda sekmeyi yönetmenin yararlı bir yoludur, ancak bunları düzenlemek oldukça manuel bir süreç olabilir. Sekme Düzenleyici ile Chrome, açık sekmelerinize göre otomatik olarak sekme grupları önerecek ve oluşturacaktır. Bu, özellikle Chrome'da seyahat planlama, bir konuyu araştırma ve alışveriş yapma gibi birden fazla görev üzerinde aynı anda çalışıyorsanız yararlı olabilir. Bu özelliği kullanmak için bir sekmeye sağ tıklayın ve “ Benzer Sekmeleri Düzenle ” seçeneğini seçin veya sekmelerinizin solundaki açılır oka tıklayın. Chrome, bu yeni gruplar için adlar ve emojiler bile önerecek, böylece bir sonraki ihtiyacınız olduğunda onları kolayca bulabilirsiniz.


Yapay zeka ile kendi temalarınızı yaratın


Geçen yıl Android 14 ve Pixel 8 cihazlarla üretken yapay zeka duvar kağıtlarını kullanıma sunmuştuk . Şimdi tarayıcınızı daha da kişiselleştirebilmeniz için aynı metinden resme yayılma modelini Chrome'a ​​da getiriyoruz. Seçtiğiniz konuya, ruh haline, görsel stile ve renge göre hızlı bir şekilde özel temalar oluşturabileceksiniz; yapay zeka istemi uzmanı olmanıza gerek yok! Başlamak için " Chrome'u Özelleştir " yan panelini ziyaret edin, "Temayı değiştir"i ve ardından "Yapay Zeka ile Oluştur"u tıklayın. Örneğin, belki “aurora borealis”e aşıksınız ve onu “sakin” bir ruh hali ile “animasyonlu” bir tarzda görmek istiyorsunuz. Chrome'un neler sunduğunu görmek için bu seçenekleri seçmeniz yeterli. Daha fazla ilham almak için Chrome ekibinin favori tema tasarımlarından oluşan bu koleksiyona göz atın .


Kısa hatırlatma: Yapay zeka tarafından oluşturulan temalara ek olarak, Chrome'u yüklediğiniz fotoğraflarla veya büyüyen sanatçı topluluğundan sipariş edilenler de dahil olmak üzere Chrome Web Mağazası'ndaki koleksiyonlarımızdan temalarla da özelleştirebilirsiniz .


Web'de taslak hazırlama konusunda yardım alın


Özellikle düşüncelerinizi kamusal alanlarda veya forumlarda ifade etmek istiyorsanız, internette yazmak göz korkutucu olabilir. Gelecek ayki Chrome sürümünde, web'de daha güvenli bir şekilde yazmanıza yardımcı olacak başka bir deneysel yapay zeka destekli özelliği kullanıma sunacağız; ister bir restoran için iyi yazılmış bir yorum bırakmak isteyin, ister bir parti için samimi bir LCV hazırlayın ya da Bir apartman dairesinin kiralanmasıyla ilgili resmi bir araştırma yapın. Başlamak için Chrome'da ziyaret ettiğiniz herhangi bir sitedeki bir metin kutusunu veya alanı sağ tıklayın ve "Yazmama yardım et"i seçin. Birkaç kelime yazın, yapay zekamız sizin için yazma sürecini başlatacaktır.


Kiralık daire için iletişim formu. İlk taslakta "burası ilgimi çekiyor - köpeklere izin veriliyor mu?" diyor. Chrome'un "Yazmama yardım et" özelliği önerilen metni sağlar.


Daha da kolay ve daha hızlı göz atmanıza yardımcı olmak için yeni AI modelimiz Gemini'yi entegre etmek de dahil olmak üzere, bu yıl Chrome'a ​​AI ve ML'yi getirdiğimiz daha fazla yönteme göz atın


Kaynak : Google

2 görüntüleme0 yorum

Comments


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page