top of page

Çiftçiler Yunanistan'da da Kızgın

Dünyanın çeşitli yerlerinde çiftçilerin hükümete karşı ayaklanma gösterilerine Yunanistan'daki çiftçiler de katıldı. Ancak hükümet öfkeli çiftçilerin şantajını reddetti; çünkü büyük oranda çitfçi taleplerinin karşılandığını düşünüyor.



Fotoğraf : Kathimerini, Çiftçiler
Fotoğraf : Kathimerini, Çiftçiler

Çiftçiler Salı günü ülkedeki otoyollara uygulanan ablukalar ve gelecek hafta Atina'ya olası bir yürüyüş de dahil olmak üzere seferberliklerin arttığını duyururken, hükümet kaynakları Başbakan Kyriakos Mitsotakis ile olası bir toplantı penceresinin, gerçekleşmesi şartıyla hala açık olduğunu söyledi yolları açık, ulaşımı ve ekonomiyi aksatmadan.


Kaynaklar, Kathimerini'ye, hükümetin haklı gördüğü taleplere derhal taviz vererek "mutlak iyi niyet" gösterdiğini, ancak bunun karşılığında çiftçilerin seferberlikleri artırdığını ve bunun da "diyaloğa yardımcı olmadığını" söyledi.


Yetkililer, yolların kapatılması nedeniyle şantaj yapılan başbakanla bir toplantının yapılmayacağını vurguladılar.


Müzakerelerin devam edebilmesi için bir diğer koşul da, çiftçi cephesi parçalı olduğundan hükümetin kiminle konuştuğunu bilmesi gerektiği. 


Bir hükümet kaynağının Kathimerini'ye söylediği gibi, örneğin Tesalya çiftçilerinin talepleri, bölgenin ekstra sorunlarla karşı karşıya olduğu bilindiği için Yunanistan'ın geri kalanıyla aynı tutulamaz.


Ayrıca hükümet, taleplerin büyük oranda karşılandığını düşünüyor. 

Şimdilik seferberliklerin nasıl gelişeceğini izliyor ve eğer çiftçiler bir adım geri çekilip hükümetin belirlediği koşulları dinlerse, o zaman Başbakan ile şahsen görüşme yapılabilir.


Üstelik kendilerini sürekli diyalogdan yana konumlandıran hükümet yetkililerinin bir dizi açıklaması da bunu gösteriyor. Hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis, Real FM Radyo'ya Başbakan'ın kapısının her zaman açık olduğunu söylerken, Kırsal Kalkınma Bakanı Lefteris Avgenakis ise bakanlığın çiftçilerle toplantılara açık olduğunu vurguladı.


Bu arada Maliye Bakanı Kostis Hatzidakis, Skai Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Ekonominin belirlediği bazı sınırlar çerçevesinde çiftçilerle görüşmeye açık olduğumuzu" vurguladı. 


Kaynak : Kathimerini

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page