top of page

Dendias, Türkiye'yi aldatıcı olarak nitelendirdi

10 - 11 Aralık tarihlerinde yapılacak olan AB Konseyi toplantısı öncesinde Almanya, Fransa yanısıra Yunanistan da Türkiye'yi hedef alan açıklamalarda bulundu.




10 Aralık'ta Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde Türkiye ile ilgili olarak görüşme yapılacağını ve bu konuda mutabık kalındığını söyledi.

“Çavuşoğlu: AB hatalarını anlarsa iş birliğimizden tüm Avrupa kazanır.”

Almanya Dışişleri Bakanının yaptığı açıklamalara benzer açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, AB'nin bu defa Ankara'nın aldatmacalarına gelmeyeceğini söyledi.


Ankara'nın davranışlarının farkında olduğunu söyleyen Dendias, Türkiye'ye fırsatlar sunulduğunu ancak Türkiye'dne bunun karşılığının alınamadığını söyledi.


Her zaman samimi ve diyalogdan yana olduklarını söyleyen Yunan Bakan, Türkiye'nin yasa dışı eylemlerde bulunduğunu belirtti.


Yunan Bakan aynı zamanda Türkiye'nin AB görüşmelerinde pozitif bir görüşme için olanak bırakmadığını iddia etti.


Mevlüt Çavuşoğlu suçlamalara karşı açıklama yaptı


Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise 25 Kasım'da yaptığı açıklamada "AB'nin yaptığı hataları anlaması gerektiğini" söyledi.


Çavuşoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:


"Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ikilisi yalnız değildir. bazı üyeler, ülkemizle ikili sorunlarını AB'ye taşıyor. Sözde bir üyelik dayanışması maskesi takmışlar. Sürekli aleyhimizde suiistimal yapılıyor. AB'nin bu yanlıştan dönmesi gerekiyor. Bunu başarırlarsa, iş birliğimizden tüm Avrupa kazanır. Başaramazlarsa tüm Avrupa zarar görür."

9 görüntüleme0 yorum
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page