top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

Dibeybe ilk olarak Türkiye'yi ziyaret etti

Libya’nın yeni Başbakanı Dibeybe önce Türkiye’yi sonra Mısır’ı ziyaret etti

Dibeybe

Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı yerel medya organları, Libya’nın yeni Başbakanı Abdülhamid Dibeybe’nin gizlice Türkiye’ye ziyarette bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü haberleştirdi.


Medya organları, başbakan olarak seçilmesinin ardından Dibeybe’nin, 10 Şubat’ta gizli şekilde Türkiye’yi ziyaret ettiğini duyurdu.


Yeni Libya Başbakanı Dibeybe, seçimlerin ardından Türkiye’ye yaptığı gizli ziyaret hakkındaki sızıntılar sonrasında ikinci dış ziyareti için Mısır’ı tercih etti.


Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Dibeybe’nin 18 Şubat’taki Kahire görüşmesi, Mısır Başbakanı Dr. Mustafa Medbuli ve Genel İstihbarat Başkanı Abbas Kamil’in katılımıyla gerçekleşti. Mısır cumhurbaşkanlığının açıklamasına göre Dibeybe, Mısır’ın geçen dönemde Libya krizini çözmek için çeşitli yollarla sarf ettiği samimi ve etkili çabalarından dolayı ülkesinin takdirini dile getirdi. Mısır’ın terörizm ve radikalizm yanlısı gruplarla mücadelede Libya kurumlarına verdiği desteğin yanı sıra Mısır’ın çabalarının, Libyalılar arasında görüşlerin yakınlaşması ve bölünme haline son verilmesi ile sonuçlandığı belirtildi.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page