top of page

Dimash Kudaibergen IOM İyi Niyet Elçisi Seçildi

Dimash Qudaibergen, IMO - Uluslararası Göç Örgütü'nün dokuz İyi Niyet Elçisinden biri olarak seçildi.


Dimash Qudaibergen
Dimash Qudaibergen

Sosyal medya sayfasında gelişmeyi Dimash Kudaibergen şu şekilde takipçilerine duyurdu:


Sevgili dostlarım, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) - BM Göç Ajansı'nın İyi Niyet Elçisi olarak yeni görevimde, göçmenlerin insan haklarını savunmaktan gurur duyuyorum.

Her insanın korunduğu ve fırsatlara açık bir dünya için birlik olalım.



Dimash Qudaibergen
Dimash Qudaibergen

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), geçen Kasım ayında duyurulan IOM'un ilk küresel Büyükelçisi Olimpiyat şampiyonu Sir Mo Farah'a katılacak dokuz İyi Niyet Elçisi'nin (eğlenceciler, sanatçılar, spor figürleri ve diğer önemli kişiler) atandığını duyurdu.  


Yeni atanan İyi Niyet Elçileri, göçün sunduğu fırsatları ve yeteneklerin dünyaya yayılmasına nasıl yardımcı olduğunu vurgulamak için isimlerini verecek ve desteklerini sunacaklar.


IOM Genel Direktörü Amy Pope, “Bu olağanüstü insanları IOM'un yeni Bölgesel ve Ulusal İyi Niyet Elçileri olarak aramızda görmekten büyük heyecan duyuyorum” dedi. “Onlar dünya çapında öncü ve ilham kaynaklarıdır. Şimdi, iyi yönetilen göçü destekleme ve hareket halindeki insanların yaşamlarını iyileştirme çabalarımıza katılarak başka bir şekilde fark yaratacaklar."



Dimash Qudaibergen
Tokayev ve Dimash Qudaibergen

Bu Büyükelçiler, kendi ülkelerindeki IOM temsilcileri tarafından resmi olarak aday gösterildi ve kapsamlı bir inceleme ve değerlendirme sürecinin ardından seçildi. 


Büyükelçiler bir fark yaratmaya kararlılar. Tüm Orta Asya'da ve daha uzak bölgelerde son derece popüler bir şarkıcı olan Dimash Qudaibergen şunları söyledi: “IOM İyi Niyet Elçisi olarak görevimde göçmenlerin insan haklarını savunmaktan gurur duyuyorum. Herkesin korunduğu ve fırsatlara açık olduğu bir dünya için birleşelim.” 


Yıldız futbolcu Mouctar Diakhaby ise şunları kaydetti: “Aile tecrübelerime dayanarak göçün doğru şekilde yapılması halinde faydalı olabileceğini söyleyebilirim. Bir IOM İyi Niyet Elçisi olarak kültürel mirasımı ve spor deneyimimi farkındalığın artırılmasına yardımcı olmak için kullanmak istiyorum.” 


Dimash, Gana'dan Oyuncu ve Televizyon Sunucusu Ama K. Abebrese, Arjantin/Aruba'dan Fotoğrafçı Nicolas Marin Benitez, Mauritius'tan Fotoğrafçı Paul Choy, Gine'den Mouctar Diakhaby, Futbolcu, Müzisyen Kofi Kinaata'dan oluşan iyi bir gruba katıldı. Gana'dan Söz Yazarı ve Söz Yazarı, Bosna'dan Basketbolcu Dzanan Musa, Arnavutluk'tan Psikolog, Gazeteci ve Yazar Mirela Sula ve Uruguay'dan Futbol Kulübü Club Atletico Peñarol.


1951 yılında kurulan IOM, göç alanında önde gelen hükümetlerarası kuruluştur ve insani ve düzenli göçün göçmenlere ve topluma fayda sağladığı ilkesine bağlıdır. IOM, 2016 yılında ilgili kuruluş olarak Birleşmiş Milletler sistemine katıldı.  


Kaynak : inForm

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page