top of page

Dünya Bankası Grubundan Uhnaagiyn Hürelsüh'e Ziyaret

Dünya Bankası Grubu'ndan bir temsilci Moğolistan Devlet Başkanı Uhnaagiyn Hürelsüh'ü ziyaret etti. U.Khurelsukh (Uhnaagiyn Hürelsüh), Dünya Bankası Grubu ve Moğolistan'ı işbirliğinin 30. yıldönümü dolayısıyla kutladı.


Moğolistan Devlet Başkanı Uhnaagiyn Hürelsüh, Dünya Bankası Grubu
Moğolistan Devlet Başkanı Uhnaagiyn Hürelsüh, Dünya Bankası Grubu

Moğolistan Devlet Başkanı U.Khurelsukh (Uhnaagiyn Hürelsüh), Dünya Bankası Grubu (WBG) Mukim Temsilcisi Andrei Mikhnev başkanlığındaki bir heyet tarafından kabul edildi.


Daimi Temsilci, kendisini Moğolistan Devlet Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti ve Moğolistan Hükümetinin, salgının bu zor döneminde nüfusu aşılamak, vatandaşlarının sağlığını korumak ve ekonomiyi canlandırmak için etkin bir şekilde çalıştığını vurguladı.


Moğolistan Devlet Başkanı U.Khurelsukh (Uhnaagiyn Hürelsüh), Dünya Bankası Grubu ve Moğolistan'ı işbirliğinin 30. yıldönümü dolayısıyla kutladı. Geçmişte Dünya Bankası tarafından sağlanan 1.3 milyar dolarlık imtiyazlı fonun sosyal ve ekonomik geçişten bu yana birçok sektöre değerli katkılar sağladığını ve Moğolistan'ın kalkınmasında kilit bir ortak olduğunu kaydetti. Dünya Bankası Grubuna, salgınla tek başına mücadele etmek için bağışıklamalar için 50,7 milyon doları da dahil olmak üzere 120 milyon dolardan fazla fon sağladığı için teşekkür etti.


İki taraf makroekonomik istikrarı koruma, yoksulluğu azaltma, yeşil ve kapsayıcı bir ekonominin temellerini atma, iş ve yatırım ortamını iyileştirme ve tarım, çiftçilik, hayvancılık, çevresel bozulma ve çölleşme ve erozyon dahil iklim değişikliğini iyileştirme konusunda anlaştılar. fırtına kontrolü gibi alanlarda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.



Dünya Bankası Grubundan Uhnaagiyn Hürelsüh'e Ziyaret
Dünya Bankası Grubundan Uhnaagiyn Hürelsüh'e Ziyaret


Ayrıca, kamu ve özel sektörün her düzeyinde yönetişim reformlarını yoğunlaştırmayı, yolsuzluğu büyük ölçüde azaltmayı, eğitim, sağlık, şehir planlaması, bankacılık, finans ve enerji alanlarında işbirliği yapmayı, büyük altyapı geliştirmeyi, kadınların işgücüne katılımını artırmayı ve engelliler için özel projeler programı uygulama olasılığını tartıştı.


Aynı zamanda büyük çok uluslu şirketleri Moğolistan'a çekmek, yatırımlarını artırmak, en bilgili ve vasıflı iş gücü dahil olmak üzere insani gelişmeden tam olarak yararlanmak, onlar için birçok kaliteli iş yaratmak ve vasıflı için şartlar ve fırsatlar yaratmak gerekiyor. yurtdışında çalışacak personel gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.


Dünya Bankası Grubu, Moğolistan'ın refahtan emeğe, madencilikten işlemeye ve ithalattan ihracata kadar önümüzdeki yıllarda temel sosyal ve ekonomik reformları uygulamasına destek ve işbirliğini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı tarafından belirtilen politika konularının, geçen Mayıs ayında onaylanan 2021-2025 için Moğolistan ile işbirliği için politika öncelikleri (Ortaklık Stratejisi) ile uyumlu olduğunu vurguladı.



12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page