top of page

El Farabi'nin Kitabı Yayımlandı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yönetimindeki Milli Kütüphane'de, Türk Dünyasının ünlü bilim insanı El Farabi'nin müzik kitabının TÜRKSOY tarafından çevrilmesi üzerine tanıtım toplantısı düzenlendi.


abzal saparbekuly, türksoy, ibrahim kalın, el farabi

Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türksoy Genel Sekreteri Duysen Qaseyinov, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Adis Alagich başta olmak üzere diplomatik delegeler, bilim insanları, yazarlar ve medya temsilcilerinin temsilcileri katıldı.


Kazakistan 'ın Türkiye Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Elbası Nursultan Nazarbayev'in "Büyük Bozkırın Yedi Yakası" yazısından alıntı yaparak, el-Farabi dünyasının önemine vurgu yaptı.



İbrahim Kalın
İbrahim Kalın

Etkinlikte yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Farabi'nin kapsamlı bir bilim insanı olduğunu ve çağdaş araştırmasının kökünün İslam medeniyetinde yattığını söyledi. Farabi' in eserlerinin ortak faktörleri olduğunu belirten Kalın, Farabi'yi Aristo'dan sonra ikinci öğretmen olarak tanındığını da kaydetti. Mantık bilimine katkılarından dolayı kitabı yayınlanmasını sağlayan TÜRKSOY teşkilatına ve emeği geçenlere teşekkür eden Kalın, "Umarım eserlerini yeniden canlandırarak bu geleneği sürdürebiliriz. Bu eserlerle onun fikirlerini diriltmeli ve onunla dirilmeliyiz." dedi.



12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page