top of page

En Ucuz BES Plan

BES kısa adıyla bilinen Bireysel Emeklilik Sistemine dahil olmadan önce fiyat araştırması yapan kişilerin en çok merak ettiği konu bu. En ucuz BES Plan hangisi?


Son derece büyük firmaların yer aldığı BES Sektörüne bakıldığında birbirinden çok seçeneğin de bu firmalar tarafından ortaya konulduğu ve mevcut ya da potansiyel katılımcıların bilgi eksikliği sebebiyle doğru yatırımların yapılamadığı açıktır.


BES Planlar, her firmanın kendi ürün geliştirme uzmanlarınca ortaya koydukları ve kârlarını gözeterek oluşturdukları ürünlerdir denebilir.


Her BES Plan , kendi bünyesinde barındırdığı fonlar ile birikimlere değer katmaya programlanmıştır.


Ancak bilinmelidir ki herhangi bir BES Fonu, herhangi bir BES Plana göre tasarlanmamıştır. Yani katılımcının seçmiş olduğu BES Plan, sadece aydan aya ödeyeceği katkı payı adındaki ödemeyi ve ilk 5 yıl içinde olası ayrılma durumundaki kesinti oranlarını belirler.


Hangi BES Planda olursanız olun dilediğiniz BES Fonu seçebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken önemli tek nokta şudur: Faizsiz plan seçmiş iseniz Faizsiz fonlar, faizli plan ve fonlardan farklıdır.

Dolayısıyla ayda 50 TL ile bir BES plan seçince Altın Fonu ile birikim yapabileceğiniz gibi ayda 1.500 TL ile seçeceğiniz bir BES Plan ile yine Altın Fonu üzerinden birikimlerinizi yapabilirsiniz.


BES Planda Gayrimenkule karşılık gelen fon da seçebilirsiniz, dövize karşılık gelen fon da seçebilirsiniz, altına karşılık gelen fon da seçebilirsiniz.


Dolayısıyla BES yerine dövize paramı yatırsaydım ne olurdu sorusunun cevabını en güzel şekilde vermiş olursunuz. Hem BES başlatmış hem döviz fonu ile döviz almış hem de maksimum Devlet Katkısı çerçevesinde her 100 TL için 25 lira da Devletten Katkı Payını almış olursunuz.

34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page