top of page

Erkekler Sağcı, Kadınlar Solcu Olmaya Başladı

Financial Times gazetesinde yayınlanan bir yazıda, 1990'lar ve 2010'lar arasında doğan Z Kuşağı'nda kadın ve erkekler arasındaki sağcı - solcu ayrımının giderek belirgin hale geldiğine dikkat çekildi.


kadın, erkek

Dünyada Z Kuşağı toplumsal hayatta giderek daha fazla öne çıkarken genç kadın ve erkekler arasında büyüyen siyasi görüş farklılıkları da dikkat çekiyor. Financial Times gazetesinde yayınlanan bir yazıda, 1990'lar ve 2010'lar arasında doğan Z Kuşağı'nda kadın ve erkekler arasındaki sağ-sol ayrımının giderek belirgin hale geldiğine dikkat çekildi.


Cinsiyetlerin siyasi yönelimleri üzerine çalışan Stanford Üniversitesi'nden araştırmacı Alice Evans, 30 yaş altı kadınların liberalizme yönelirken aynı yaş grubundaki erkekler arasında muhafazakar görüşlerin güçlenmesinin birçok ülkede görülen bir trend olduğunu söyledi.


ABD'de Gallup tarafından yapılan bir araştırmaya göre 18-30 yaş arası kadınların liberal görüşlere sahip olma olasılığı erkek yaşıtlarına göre yüzde 30 daha fazla.

Benzer bir eğilimin görüldüğü Almanya ve İngiltere'de de muhafazakar erkek - ilerici kadın ayrımı giderek büyüyor. Polonya'da genç erkeklerin yarısından fazlası aşırı sağcı partileri desteklerken aynı yaştaki kadınlarda bu oran yüzde 20'den az.


Kaynak: Cumhuriyet

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page