top of page

Facebook ve Ray-Ban, Akıllı Gözlük Çıkardı

Teknoloji şirketi Facebook, Ray-Ban ile birlikte akıllı gözlük geliştirdi. Bugün resmi olarak tanıtılan ürün, telefonla bağlantı kurabilecek. Gözlük, aramaları yanıtlama ve fotoğraf / video çekme gibi özelliklere de sahip ve numaralı lenslerle uyumlu.


Facebook ve Ray-Ban, Akıllı Gözlük Çıkardı
Facebook ve Ray-Ban, Akıllı Gözlük Çıkardı

Kullanıcıların, iki yerleşik 5 Megapiksel kamera ile fotoğraf ve video çekebileceği akıllı gözlük ile çerçeve içi hoparlörlerle müzik dinlemek ve telefon görüşmeleri yapmak mümkün.


İşlevleri yerine getirmesi için Ray-Ban akıllı gözlüğün bir iOS veya Android cihazına bağlanması gerekiyor. Ancak kullanıcılar Facebook’un yeni View uygulaması aracılığıyla medyayı telefonlarına aktarmadan önce yüzlerce fotoğraf veya video çekip gözlükte bunları saklayabilir. Bunun dışında iki kamera kurulumu, kullanıcıların fotoğraf ve videolarını uygulamaya yükledikten sonra 3D efektler eklemelerini sağlıyor.


Kullanıcılar, fotoğrafları kaydetmek ve bir açma-kapama düğmesi de dahil olmak üzere birkaç düğme ile gözlüğü kontrol edecek. Ayrıca gözlüğün sağ sapındaki dokunmatik yüzey, kullanıcıların ses seviyesini ayarlamak için kaydırma veya bir telefonu yanıtlama gibi işlevleri gerçekleştirmesini sağlayacak. Yerleşik beyaz bir LED ise, video kaydı yapıldığını gösterecek şekilde yanacak.


Ray-Ban Stories akıllı gözlük fiyatı ise 299 dolardan başlayacak ve lens seçeneklerine göre fiyatı artacak.


Kaynak : ShiftDelete

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page