top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

Flo, mobil uygulama ile yatırım getirisini artırdı

FLO E-ticaret Pazarlama Direktörü Mustafa Kemal Temel ve E-Ticaret Performans Pazarlama Yöneticisi Tugay Atak, Google söyleşisinde mobil başarılarını anlattı.


Flo
Flo

Kaynak : Google


Flo, mobil uygulamaları üzerinden yapmış oldukları kampanya ve CRM kurguları ile sipariş alırken diğer yandan koronavirüs dönemindeki tüketici davranışlarındaki değişimi yakından gözlemledi. Marka, edindiği içgörü üzerine farklı bir yaklaşım izlemeye karar verdi. Flo E-ticaret Pazarlama Direktörü Mustafa Kemal Temel ve E-Ticaret Performans Pazarlama Yöneticisi Tugay Atak koronavirüs döneminde markanın gerçekleştirdiği aktivasyonu ve edinimlerini Google ile paylaştı.


Tüketicinin mobile olan ilgisinde artış


2016 yılında uygulamamızı yayına aldıktan sonra gerek geliştirmeler gerekse yatırımlar ile birlikte kullanıcı sayılarımızda artış yaşandı. 2020 yılı başında uygulamaların toplam ciro içerisindeki payı %20 seviyelerine ulaştı. Korona virüs döneminde kullanıcı analizlerini ve iç görüleri değerlendirerek mobil uygulamalara daha fazla yatırım yapmaya karar verdik.


Uygulamalara yapılan yatırımları artırdığımızda yapmış olduğumuz artış kadar getirisinin artmayacağı düşüncesindeydik. Ayrıca koronavirüs döneminde insanların alıveriş eğiliminin azalacağı öngörüsü varken yapılan analizler sonucunda tam tersi olacağını görerek yatırımlarımıza hız verdik ve tam tersi bir durum ile karşılaştık.


Misyonumuz, herkesin ayakkabıcısı olmak.

Bu doğrultuda, herkesin ayakkabıcısı olma misyonuyla Türkiye’de e-ticaret alışverişine yakın herkese erişmek, aylık 1 milyon indirmenin üzerine çıkmak ve uygulamanın e-ticaret satış payını mümkün olduğunca artırmak istedik.


Bu doğrultuda Google’ın Uygulama Kampanyalarından faydalandık. Özellikle koronavirüs döneminde bütçelerimizi adım adım artırarak bizim için tatmin edici Yatırım Getirisi’nin geldiğini gördük ve Google ekibinin yönlendirmesiyle de bu kampanyaların iyileştirilmesi ve büyütülmesine odaklandık. Yatırım geri dönüşünü aldıkça burayı sınırlamadan yatırım yapmaya devam ettik.




Gündemin tüketici ihtiyacına yönelik aksiyon


İnovatif bir yaklaşımla uygulamaya özel indirimler yaptık, başarımızın en önemli faktörlerinden biri de buydu.

Koronavirüs döneminden dolayı iade süremizi 60 güne çıkardık. Uygulama kampanyamızda reklam grubu ve ürün feed’i gibi yeni ürünleri de kullandık ve faydasını gördük. Bunlara ek olarak kreatif mükemmeliyete de önem verdik; yatay, kare, dikey gibi video alternatifleri ürettik.


Uygulama vizyonumuz doğrultusunda neredeyse tüm linklerimizi "deeplink" yapısına geçirdik. Bu sayede uygulama kullanıcılarımızı reklam ve organik mecralarda ilgili uygulama sayfasına yönlendirerek kullanıcılarımıza kolay bir alışveriş deneyimi sağladık. "Deeplink" üzerinden sağladığımız trafiğin dönüşüm oranı web’e göre iki katın üzerinde gerçekleşti.


Kullanıcılar uygulamayı indirdikten sonra web sitemize girmek istediğinde uygulamada ilgili sayfaya yönlendirildiler ve uygulamanın kolay kullanımından faydalanabildiler.

Aylık 1 milyonun üzerinde yeni uygulama indirilmesi gerçekleşti ve uygulamaya özel yapılan kampanyalar ve "deeplink" yapısındaki geliştirmeler ile uygulamaların cirodaki payı %60'ın üzerine çıktı.


Genelde belirli dikeye odaklanan uygulama yatırımlarının başarılı olamayacağı gibi bir algı var, biz iyi bir ürünle, tüketicinin ilgisini çeken tekliflerle ve yönelimleri iyi analiz etmemiz sayesinde bu algıyı kırdık. Gelecekte uygulama kitlemizi daha da büyütmeye, satış payını ve buna bağlı olarak yatırımlarımızı artırmaya devam edeceğiz.

9 görüntüleme0 yorum

Comments


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page