top of page

Fransa’da 1 gecede 719 kişi gözaltına alındı

Fransa'da 27 Haziran’da polis kurşunuyla bir gencin ölmesinin ardından başlayan protestolar sürerken, kolluk kuvvetleri Paris’in en işlek caddesi Şanzelize’den turistler dahil herkesi tahliye etti.


Fransa’daki Salı günü Nael M. isimli 17 yaşındaki genç sürücünün polis ateşiyle öldürülmesinin ardından patlak veren ayaklanmalar, gencin dün yapılan cenazesinden saatler sonra önemli bir düşüş kaydetti.


Fransa İçişleri Bakanlığı, dün 03.30’a kadar herhangi bir büyük protesto kaydedilmediğini ve ülke genelinde bir gecede 719 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.


İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Güvenlik güçlerinin kararlı eylemi sayesinde daha sessiz bir gece” ifadelerini kullandı.


Bakan Darmanin, 7 bini Paris ve komşu banliyölerde olmak üzere 45 bin polis ve jandarma görevlendirildiğini belirtti.


Başkent Paris’ten sonra en büyük şehirlerden olan Marsilya ve Lyon’da dünden bu sabaha kadar sınırlı sayıda olay bildirildi.


Nael, Paris’in batısındaki Nanterre banliyösünde bir trafik kontrolü sırasında yakın mesafeden bir polis tarafından göğsünden vuruldu.


Cezayir ve Fas asıllı genci öldüren, 38 yaşındaki polis ise kasten adam öldürmekle suçlandı.


Gencin İbn Badis Camii’nden kalkan cenazesi, Monde Mont-Valerien Mezarlığı’na defnedildi.


Cenaze törenine yüzlerce kişi katılırken, aile törene gazetecilerin gelmemesini talep etti.


Gencin öldürülmesi Fransa’da şok etkisi yaratırken, bu şok ailesinin memleketi Cezayir’de de yankılandı.


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brüksel’in ev sahipliğinde Cuma günü düzenlenen Avrupa Birliği (AB) zirvesini erken terk ettikten sonra, Pazar günü başlaması planlanan iki günlük Almanya ziyaretini iptal etti.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page