top of page

Gazze ve İsrail sınırı için çabalar

Filistin, Ürdün ve Mısır dışişleri bakanlarının Kahire’de gerçekleştirdiği üçlü toplantının ardından Mısır’dan askeri ve teknik bir ekip, Filistin Otoritesi ile İsrail arasında çözüme kavuşturulmayı bekleyen sınırların çizilmesine ilişkin dosyayı incelemek üzere Tel Aviv’e gitti.



Ekip daha sonra içişleri bakanlığı yetkilileriyle görüşmek üzere Hamas hareketinin kontrolü altındaki Gazze Şeridi’ne geçti.


Gazze Şeridi’ne giden Mısır heyeti bu kez, Hamas ile İsrail arasında ateşkes dosyasıyla ilişkili müzakereleri yürüten önceki güvenlik istihbarat heyetinden farklıydı. Bu, teknik ve askeri şahısların Gazze’ye ilk girişi sayılıyor. Gazze’ye yaptıkları ziyaretin Tel Aviv’deki gibi 5 gün sürmesi planlanıyor.


Söz konusu görüşme, Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama çalışmalarına hazırlık amacıyla Filistin topraklarının İsrail ve Mısır ile arasındaki sınırlarının çizilmesini tartışma çerçevesinde gerçekleşti. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Mısırlı mevkidaşı Abdulfettah Sisi ve Ürdün Kralı 2. Abdullah ile 1 Aralık’ta bir araya gelerek Filistin sorunun yanı sıra bu konuyu ele alması da bunu destekliyor.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page