top of page

Göçebe Oyunları İçin Astana'da 500 Yurt Kurulacak

Kazakistan Turizm ve Spor Bakanlığı, 16 Şubat Cuma günü turizm alanında 2023 yılı sonuçlarını ve 2024 yılına yönelik görevleri görüşmek üzere geniş kapsamlı bir yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Buna göre beşincisi Kazakistan'da yapılacak olan Dünya Göçebe Oyunları kapsamında Astana'ya 500 yurt kurulacak.



ev, yurt
Yurt, Fotoğraf: inForm


5. Dünya Göçebe Oyunları'nın organizasyon müdürlüğü başkan yardımcısı Abylai Kondybayev, basına etkinliğe hazırlık süreci hakkında bilgi verdi.


Onun sözleriyle, 100'den fazla ülkeden yaklaşık 4.000 sporcu oyunlara katılacak ve 100.000'den fazla turistin Astana'ya gelmesi bekleniyor. Oyunlar sırasında başkentin etnik köyüne 500 yurt kurulacağını söyledi.


Oyunların programı 20 müsabakayı kapsıyor: Asyk Atu, Ordo, Arkan Tartys (Tug of War), Baige, Kokpar, Audaryspak, Tenge Ilu, Kures (Kazakh Kuresi), Alysh, Ashyrtmaly Aba Gureshi, Ssireum, Mas-Wrestling, Powerful Göçebe (Alyp Koshpendi), Togyzkumalak, Mangala, Oware, Geleneksel Okçuluk, Zhamby Atu ve Ulusal Kuş Avcılığı.


Abylai Kondybaev, Dünya Göçebe Oyunlarının açılış töreninin Astana Arena stadyumunda, kapanış töreninin ise 10.000 kişilik Kazanat hipodromunda yapılacağını ekledi.



bakan
Fotoğraf: Kazakistan Turizm ve Spor Bakanlığı


2014, 2016 ve 2018'de Oyunlar Kırgızistan'ın Çolpon-Ata kentinde düzenlendi. 2022 yılında Oyunlar Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlendi.


Daha önce bildirildiği üzere Kazakistan, 5. Dünya Göçebe Oyunlarının organizasyonu için 8 milyar tenge tahsis edecek. Etkinliğe 1.000'e yakın yerli ve yabancı gönüllü katılacak.

Ocak ayında 5. Dünya Göçebe Oyunları'nın teaser'ı sunuldu.


Kaynak : inForm

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page