top of page

Google'a 500 Milyon Euro Ceza

Fransa’da APIG, SEPM ve AFP’nin Google’a yönelik telif hakları ihlallerine yönelik suçlamalarının incelendiği soruşturma tamamlandı. Buna göre Google, 500 milyon euro ceza aldı.


Google
Google



Ceza sonrası Google adına açıklama yapan şirket sözcüsü, kararı hayal kırıklığı olarak niteledi. Süreç boyunca ılımlı bir politika izlediklerini belirten Google sözcüsü, cezanın anlaşma çabalarına darbe vurduğunu söyledi.



ABD'de 36 Eyalet de Google'a Dava Açtı


Amerika Birleşik Devletleri’nde 36 eyaletin başsavcısı Google’a Play Store hizmetinde tekel oluşturup rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı.


Mobil uygulama geliştiricileri, uygulamalar için Play Store içerisinde yapılan ödemelerde Google Payments adı verilen bir sistem kullanılmasından ve Google bu ödeme sisteminde yüzde 30 gibi oldukça yüksek bir komisyon almasından şikayetçi. Ayrıca geliştiriciler, bu yüksek komisyonun uygulama fiyatlarına yansıdığını da savunuyor.


Yüksek komisyonlara yönelik itirazların yanı sıra davada, Google’ın Android işletim sisteminde mobil uygulamaların dağıtımını tamamen ele geçirdiği iddiası da yer aldı.


Geçtiğimiz yıllarda açılan davalar reklam ve arama motoru tekeline odaklanıyordu. Bu dava Google’ın uygulama mağazasına karşı açılan ilk dava oldu.



Trump da Google'a Dava Açtı


Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak’taki kanlı Kongre baskını sonrası sosyal medya hesaplarının askıya alınması nedeni ile sosyal medya devleri Facebook, Twitter ve Google ve söz konusu şirketlerin CEO’larına dava açtığını duyurdu. Trump, söz konusu şirketler tarafından haksız yere sansürlendiğini iddia etti.



4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page