top of page

Güney Kore, Kamu Hizmetinde Kazakistan ile İşbirliğini Derinleştirmeye İstekli

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı basın servisi, Kazakistan'ın Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Nurgali Arystanov'un Kore Cumhuriyeti Personel Yönetimi Bakanı Kim Seung Ho ve Orta Asya ülkelerinin diplomatik misyon başkanlarıyla bir toplantı yaptığını bildirdi. Duyuruya göre taraflar, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi alanında Orta Asya - Güney Kore etkileşimini ele aldı.



heyet
Fotoğraf: mfa.gov.kz

Etkinlikte konuşan Kazakistan Büyükelçisi, Güney Kore'nin bu alandaki başarılı tecrübesi dikkate alınarak Orta Asya ülkelerinden memurların eğitimi ve öğretimi konusunda işbirliğinin güçlendirilmesi önerisinde bulundu. Kazak diplomat, Kazakistan'ın ekonomik kalkınma alanındaki başarılarının yanı sıra kamu hizmeti alanındaki reformlar hakkında da katılımcılara bilgi verdi.


Kim Seung Ho ayrıca Personel Yönetimi Bakanlığı'nın temel işlevleri ve görevlerinden bahsederek Orta Asya bölgesiyle işbirliğinin özel bir önemine dikkat çekti. Kore tarafı, bölgedeki her ülkenin ilgisini çeken konulardaki eğitim programlarını genişletmeye hazır olduğunu ifade etti.


Etkinlik sırasında katılımcılar, karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini daha da genişletmenin yolları hakkında görüş alışverişinde bulundular ve Orta Asya – Kore Cumhuriyeti formatı çerçevesinde kamu hizmeti sisteminin iyileştirilmesine yönelik böyle bir diyaloğun sürdürülmesi konusunda anlaştılar.


Kaynak : InForm

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page