top of page

Gurbanguli Berdimuhamedov Kore ile Enerji İçin Görüştü

Güney Kore’de ziyarette bulunan Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kore Cumhuriyeti Devlet Başkanı Yun Seok Yol ile enerji sektöründe Türkmen-Kore işbirliği konularını görüştü. Gurbanguli, Türkmenistan'ın bir önceki başkanlık görevini yürütmüştü.


Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Berdimuhamedov, Kore Cumhuriyeti  Başkanı Yun Seok Yol
Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Berdimuhamedov, Kore Cumhuriyeti Başkanı Yun Seok Yol

Kore Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan basın açıklamasına göre, taraflar enerji sektöründeki işbirliğini güçlendirmeye ve altyapı projelerinin ortak uygulanmasına ilgi duyduklarını ifade ettiler.


Görüşmede, muazzam doğal kaynaklara sahip Türkmenistan ile ileri teknolojilere sahip Kore Cumhuriyeti’nin çeşitli alanlarda birbirlerinin yeteneklerini mükemmel bir şekilde tamamladığı vurgulandı.


Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Koreli şirketlerin ülkenin büyük enerji ve altyapı projelerine katılımlarını daha da genişletmeye devam etmelerini umduğunu ifade etti.


Görüşmenin ardından Halk Maslahatı Başkanı, Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un Türkmenistan’ı ziyaret daveti içeren mektubunu sundu.


Kaynak : Anavatan Türkmenistan

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page