top of page

Halûk Tarcan hocamızın bugün "Yedisi"

Güncelleme tarihi: 5 May 2021

Değerli Hocamız Halûk Tarcan'ın bugün "Yedisi". Eski Türk İnanışına göre Değerli Ruh, yedi gün boyunca Geyik sırtındaki yolculuğunu tamamlar. Ruhu şâd olsun. Can Ataklı bugün Halûk Hocamıza yer verdi.


Halûk Tarcan
Halûk Tarcan

Babası askeri hekim.

Atatürk tarafından Urfa Askeri Hastanesine tayin edilmiş. Onun için o da 1925 yılında Urfa'da doğmuş.



Meşhur Selim Sırrı Tarcan vardır, Ankara'da spor salonuna da adı verilen. Onun yeğenidir. Üçlü eğitim görüyor. Piyano, Sanat Tarihi ve Etno Müzik üzerine, Halk Müziği yani.


Müzik eğitimini İstanbul Belediye Konservatuarı Piyano bölümünde tamamlıyor. Meşhur Ferdi Statzer (Avusturya asıllı Türk piyanist, Friedrich bin Statzer) vardır. Biraz klasik müzik severler biraz müzik tarihi bilenlerin çok iyi bildiği bir isimdir. Onun piyano öğrencisi olarak Pekiyi dereceyle mezun oluyor.


Roma'da, Viyana'da, Salzburg'da, Paris'te dönemin en ünlü isimleriyle çalışıyor.


Sanat tarihini de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde alıyor. Üstelik de Türk İslam Sanatı, Bizans Sanatı, Rönesans Sanatı üzerine çok sayıda eseri var.


Ben de hem ölüm haberini vermek hem de bir isimsiz kahramanın, isimsiz değil tabii.. Genel kültürde isimsiz kahramanını sizlerin önünde saygıyla eğilmek için bunları size aktarmış olayım istiyorum.

126 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page