top of page

İngiliz Büyükelçiye Göre Azerbaycan, Keşfedilmemiş Hazine

İngiltere'nin Azerbaycan Büyükelçisi Fergus Auld, Azerbaycan'ı ülkesinde keşfedilmemiş bir hazine olarak tanımladığını söyledi.


İngiltere'nin Azerbaycan Büyükelçisi Fergus Auld
İngiltere'nin Azerbaycan Büyükelçisi Fergus Auld


İngiltere'nin Azerbaycan Büyükelçisi Fergus Auld "ASAN Radyo" ile yaptığı röportajda Azerbaycan'a bakışını anlattı.


Azerbaycan'ı güzel insanları ve dağlarıyla eşsiz bir ülke olarak gördüğünü vurgulayan büyükelçi, Bakü'ye gelmeden önce altı hafta Gence'de yaşamanın Azerbaycan yaşamını ve kültürünü tanımasına çok yardımcı olduğunu sözlerine ekledi:


"İngiltere'de pek çok insan Azerbaycan hakkında pek bir şey bilmiyor. Ancak "Formula-1" yarışları bazı kişilerin Azerbaycan'ı haritalarda bulmasına yardımcı oldu. Geçtiğimiz günlerde bir İngiliz tarihçi Azerbaycan'la ilgili çok popüler bir televizyon programı yaptı. Bu, Azerbaycan'ı birçok insana tanıttı. Gelip burayı kendi gözleriyle görmek istediklerini söylüyorlar."


F. Auld, İngiltere'ye giderken Azerbaycan'dan getirdiği hediyeleri de şöyle anlattı:


"Göyçay'dan halı, ev yapımı baklava ve şarap aldım. Azerbaycan'ın her yerinden farklı yemekleri tatmayı seviyorum. Lenkeran'ın salamura kebabına bayılıyorum. Ama Gence'de tandır ekmeğinin yanında taze kaymak ve bal yemeyi de severim, ayrıca Şeki piti'yi de severim. Aslında Azerbaycan'da yemek konusunda çok dikkatli olmam gerekiyor, yoksa çok çabuk şişmanlayacağım."


Diplomat, ayrıca yoğun programı nedeniyle kafasını kaşımaya vakti olmadığını da söyledi.


"Hafta sonu zamanım olursa Bakü'den temiz hava almak ve ülkenin diğer bölgelerini keşfetmek için ayrılmayı seviyorum. Etkinliklerde İskoç ulusal kıyafeti olan etek giymeyi seviyorum. Kendimi biraz Cesur Yürek'teki William Wallace'a benzetiyorum. Etek, dans etmek için harika, bu yüzden onu bir sonraki büyük Azerbaycan düğününde giymem gerekecek."

F. Auld, işgalden kurtarılan bölgelere yaptığı ziyareti ve şu ana kadar Şuşa'ya gitmediğini şöyle anlattı:


"Şu ana kadar Gubadlı, Fuzuli, Zengilan ve Ağdam'da bulundum. Şuşa'ya henüz gitmedim, umarım bir gün beni davet ederlerse giderim. Azerbaycan ile İngiltere arasında özel bir bağ olduğunu düşünüyorum, nereye gidersem gideyim beni çok sıcak karşılıyorlar. İnsanlar, hükümetler ve ticari kuruluşlar arasındaki ilişkileri gösterir. İnşallah Azerbaycan ve İngiltere'nin her önemli adımda yan yana duracağını göreceğiz."


Kaynak : Oxu

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page