top of page

Altınköprü Katliamı, 31. Yılında Anılıyor

100'den fazla Türkmen'in Kerkük'ün Altunköprü kasabasında Baas rejimi askerleri tarafından öldürülmesinin üzerinden geçen otuz bir yıl ve yaşananlar, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Ankara'da yapılacak bir seminerde yâd edilecek.


Altınköprü Şehitleri
Fotoğraf : AA / Altınköprü Şehitleri

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'e bağlı askerler 28 Mart 1991'de Kerkük'ün 44 kilometre kuzeyinde yer alan Altınköprü kasabasında aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 100'den fazla Türkmeni katletmişti.


Altunköprü'de aralarında çocukların da olduğu onlarca masum Türkmen, Saddam Hüseyin'e karşı Mart 1991'de düzenlenen kuzey ayaklanmalarında yer aldıkları iddiasıyla kurşuna dizilerek öldürüldü.


Türkmenler Altunköprü kasabasında bulunan şehitlikteki anıtta her yıl 28 Mart günü anma törenleri düzenleyerek olayda hayatını kaybedenleri yad ediyor.



ANMA GÃœNÃœNDE SORUNLAR DA KONUÅžULACAK


Olası tehditler ve Türkmen mücadelesi kapsamında yapılacak olan anma etkinliği, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesinde yapılacak.


Moderatörlüğünü Ercüment Terzi'nin yapacağı seminerde Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü ve Avukat Ali Hüseyin Bayatlı konuşmacı olarak katılım sağlayacak.




55 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page