top of page

İsrail, lazerli yeni bir hava savunma sistemi konuşlandırmaya hazırlanıyor

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, lazerli yeni hava savunma sisteminin bir yıl içinde faaliyete geçeceğini bildirdi.


Elbit Systems şirketinin ürettiği bir askeri araç (Elbit Systems)
Elbit Systems şirketinin ürettiği bir askeri araç (Elbit Systems)

Kaynak : Şarkul Avsat


Bennett, Tel Aviv Üniversitesi’nde İsrail düşünce kuruluşu Ulusal Güvenlik Enstitüsü (INSS) tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, söz konusu hava savunma sistemin bir yıl içinde faaliyete geçeceğini dile getirdi.


Başbakan, “İsrail bu şekilde, orta ve uzun vadede füzeler, insansız hava araçları (İHA) ve diğer tehditlere karşı koruma sağlayan bir lazer duvarıyla çevrelenmiş olacak” dedi.


Bu teknolojinin, İran ve vekillerinin tehditlerine maruz kalan bölgedeki müttefiklere de hizmet edebileceğini söyleyen Bennett, “Eğer bir füze birkaç dolara mal olan sadece bir elektrik ışını ile önlenebilirse, sınırlarımızdaki İran tehdidini ortadan kaldırabileceğiz” diye konuştu.


Bennett, şu anda kullanımda olan Demir Kubbe füze savunma sisteminin on binlerce dolara mal olduğunu hatırlatarak, yeni teknolojinin maliyetleri azaltacağını ve İsrail’in güvenliğini artıracağını kaydetti.


İsrail Başbakanı, İran’ın nükleer programıyla ilgili uluslararası anlaşmanın yeniden canlandırılmasına karşı olduğunu yineleyerek, “Hiçbir anlaşma bizi İsrail’in savunmasını sağlamaktan alıkoyamaz” ifadelerini kullandı.


İsrail Savunma Bakanlığı da, Haziran ayında lazer teknolojisini bir dizi deneyde kullandığını duyurdu.


Savunma Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Bölümü Başkanı Yaniv Rotem, savunma şirketi Elbit Systems ile geliştirilen bu sistemin sivil bir uçağa monte edildiğini ve Akdeniz’de yapılan bir testte birkaç drone’un başarıyla düşürüldüğünü bildirdi.

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page