top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

Atlas 1948 İstanbul Sinema Müzesi Açıldı

Güncelleme tarihi: 18 Şub

Sinema olarak 1948 yılından beri İstanbullulara hizmet veren Atlas Sinemasının yenilenme ve iyileştirme çalışmaları tamamladı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi dahilinde tamamlanan müzenin açılışına katıldı.



Yeşilçam filmleri kadar bir diğer önemli kültür donesi olan Atlas Sineması, yapılan iyileştirme çalışmaları ile hizmete açıldı. Hem gala hem ödül törenleri için detaylar düşünülerek yenilikle tasarlanan alanların yanı sıra Türk Sinema Tarihinin de dijital hafıza bankası olarak yeni misyonla hayatına devam edecek olan Atlas 1948 İstanbul Sinema Müzesinin açılışında konuşma yapan Erdoğan, şunları söyledi:


"Ulusal ve uluslararası ödüller de burada sergilenecek."

"Beyoğlu Kültür Yolu projesinin en önemli eserlerinden biri olan Atlas 1948 İstanbul Sinema Müzesinin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Türk Sineması deyince malum akla Yeşilçam gelir. Atlas Sineması da Yeşilçam'da çekilen filmlerle bir devrin sembolü olan ve hepimizin gönlünde taht kuran ustalarla özdeşleşmiş bir mekandır. Aynı zamanda Atlas Sineması Sultan Abdülaziz döneminde 1870'lerde inşa edilen şu tarihi binası ile de İstanbul'un en güzel mimari eserlerinden biridir. Sinema olarak 1948 yılından beri İstanbullulara hizmet veren Atlas Sinemasını aslına uygun şekilde sahnesinden koltuğuna, ses sisteminden fuayesine kadar her şeyiyle yeniledik. Artık bu sinemada Gala ve Premier gösterimleri dahil sinema sanatının en nadide eserleri seyircisi ile buluşabilecek. Tarihi geçmişi ve modern altyapısıyla sinemamız aynı zamanda yaşayan bir müze de olacak. Türk Sinema Tarihinin tüm bilgilerini içeren dijital hafıza havuzu da yine bu eserin bünyesinde yer alıyor. Elbette ülkemiz sinemasının kazandığı tüm önemli ulusal ve uluslararası ödüller de burada sergilenecek. Beyoğlu Kültür Yolu projemizin önemli duraklarından bir olan Atlas 1948 İstanbul Sinema Müzesinin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page