top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

James Webb Teleskobu Uzaya Fırlatıldı

30 yıl önce çalışmalarına başlanılan, ondan da çok daha uzun süre proje aşamasında olan Webb Teleskobu, evrenin başlangıç noktasını incelemek üzere tasarlandı ve 25 Aralık 2021 tarihinde Türkiye saatiyle 15:20'de ateşlendi.


James Webb Teleskobu
James Webb Teleskobu


Yaklaşık olarak yirmi dakikalık yatay uçuş ile dünya atmosferinde bulunan Webb, daha sonra dikey uçuşa geçtikten yedi dakika sonra atmosferden ayrılarak 29 gün sürecek olan yolculuğunda kendi başına ilerlemeye başladı. 30 yıl boyunca da görev başında olacak.


1 446 331,6 km mesafeye ulaştıktan sonra evrenin başlangıç noktası için görüntüler elde etmeye başlayacak olan Webb'in Temmuz 2022 itibarıyla ilk çekimleri dünyaya ulaştırması bekleniyor.


Hubble'ın sadece 500 km mesafeden elde ettiği başarılar düşünüldüğünde Webb'den beklentiler oldukça büyük. Keza bildiğimiz birçok şeyin hatalı, eksik olduğunu biliyor ancak teyidini yapamıyor konumundayız. Webb ile artık tespitler kadar ispatlar da gündemde olacak.


İlerleyen zamanlarda dünyanın, evrenin var oluşuna dair yepyeni bilgiler elde edeceğimiz gibi hayatımıza yepyeni bir pencere açacağımızın da kesin olduğunu şimdiden söyleyen bilim insanları var.

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page