top of page

Kazakistan'da Seçim Başladı

10 Ocak 2021'de Kazakistan'da Nur Otan, Ak Zhol Demokratik Partisi, Auyl Halk Demokratik Partisi, Adal Partisi ve Kazakistan Halk Partisi'nin aday olduğu seçimler bugün yapılıyor.


Sabah 07:00'de açılan sandık merkezleri akşam 20:00'ye kadar seçmenlere hizmet edecek. Aynı zamanda Kazakistan'da evde oy kullanma tercihi de bulunuyor. Bunun için seçim merkezine başvurulması gerekiyor. Seçim merkez görevlileri saat 12:00 sonrasında ev ziyaretçinde bulunarak seçmenlere yardımcı oluyor.


Diğer yandan seçim günü boyunca toplu ulaşım araçlarının tamamı ücretsiz olarak hizmet veriyor.


Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev de başkentteki bir okulda oyunu kullandı. Daha sonra basına açıklama yapan Tokayev "Halkımız aktif olarak oy veriyor. Yüksek aktivite. Bu seçimin halkımızın daha da gelişmesine ivme kazandıracağını düşünüyorum. Parlamentoda ne kadar çok parti varsa, ülkemizin geleceği için o kadar iyidir. Önemli olan konu, Parlamento tarafından yapılan mevzuatın kalitesidir. Kazakistan'ın kaliteli bir yasama sistemine ihtiyacı var." dedi.


Nazarbayev de seçimin önemine dair açıklama yaptı.

Nazarbayev: "Sevgili Kazakistanlılar, yurttaşlar. Ülke çapında önemli bir siyasi etkinlik düzenliyoruz, yerel bölgelere ve Meclislere milletvekilleri seçiyoruz. Bu yıl bağımsızlığımızın otuzuncu yılı. 30 yılda birçok şey yaptık. Birlikte çalışarak, örgütlenerek ve bir amaç uğrunda devletimizin temelini attık."

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuli de ülkemizdeki seçimlere katılarak oy kullandı.




9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page