top of page

Kazakistan Nadir Hastalıkları Olan Hastalar İçin Merkez Kuracak

Kazakistan Khalkyna Kamu Vakfı CEO'su Bolat Zhamishev, Sağlık Bakanlığı'nda yetim hastalıkları olan çocuklara yönelik tıbbi yardımın kalitesini artırmanın yollarını tartışmak üzere Üniversite Tıp Merkezi Kurumsal Fonu CEO'su Yuri Pya ile bir araya geldi ve 12 ayrı proje geliştirildi.



hastane

Bakanlık ve Kazakistan Khalkyna Kamu Vakfı, yetim, kanser ve hemato-onkolojik hastalıklara sahip insanlara pahalı ilaçlar sağlamak, kanser tedavi merkezleri, çocuk nöroşirürji hizmetleri, nakil hizmetleri, altyapı, rehabilitasyon merkezleri vb. geliştirmek için 12 proje ve program geliştirmektedir.


Kazakistan Sağlık Bakanı Akmaral Alnazarova, Üniversite Tıp Merkezi bünyesinde Bilimsel Pediatri ve Çocuk Cerrahisi Merkezi ve Aksai Üniversitesi Çocuk Kliniği ile birlikte çocuklarda yetim hastalıkların tedavisine yönelik entegre karmaşık yaklaşımın önemini vurguladı.


Toplantının ardından hazır bulunanlar, pahalı tıbbi tedavi ve ilaçlara erişimi kolaylaştırmak için Kazakistan'da bir yetim merkezi kurulması konusunda anlaştılar.


Kaynak: InForm


8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page