top of page

Kazakistan ve Fransa 30 Yıllığına Anlaştı

Güncelleme tarihi: 28 Oca

Kazakistan ve Fransa, 2030 yılına kadar ekonomik ve yatırım işbirliği için ortak bir yol haritası imzaladı. Belge, Fransa Dışişleri Bakanı Frank Riester başkanlığında Dış Ticaret ve Ekonomik Çekicilikten Sorumlu Bakan-Delegenin Kazakistan'a düzenlediği ziyarette imzalandı.


Kazakistan ve Fransa 30 yıllığına anlaştı

Kaynak : Kazakh Invest National Company


« Fransız-Kazak stratejik ortaklığı tam olarak uzun vadeli ortak projelere dayanmaktadır. Yirmi yılı aşkın bir süredir, büyük Fransız sanayi grupları enerji, havacılık, demiryolu ekipmanı ve uzay gibi kilit ve yapılandırma alanlarında Kazak şirketleriyle ortaklıklar kurma kararı aldı. 2018 yılında ülkelerimizin cumhurbaşkanları, 2021-2030 için Fransa-Kazak ekonomik işbirliği için bir yol haritası başlattı. Yol Haritası, önümüzdeki on yıl için ikili ekonomik ilişkilerimize yeni bir ivme kazandıracak. Tüm koşulların, Fransız-Kazak ekonomik ilişkilerinin önümüzdeki on yıl içinde çeşitlenip sürekli genişleyebilmesi için ve bu sefer sayısız girişimle yaratıldığına inanıyorum. Yakın gelecekte bazı projelerin hayata geçirileceğini düşünüyorum » diyen Fransa Dışişleri Bakanı Frank Riester, iki ülkenin bakanlıklığı, Kazakh Invest, iki ülke büyükelçilikleri ve Fransız Girişimciler Derneği MEDEF ile aynı toplantıda konuşmasını tamamladı.


Görüşmelerin ardından, sağlık alanında niyet ve Fransız Kalkınma Ajansı AFD ile Kazakistan Cumhuriyeti Milli Ekonomi Bakanlığı arasında bir işbirliği muhtırası da imzalandı.



14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page