top of page

Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadir Zhaparov Türkiye'ye Geldi

9 Haziran 2021 çarşamba tarihli günün sabah saatlerinde Ankara'ya gelen Cumhurbaşkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti. Tüm ziyaretlerine yönelik fotoğrafları Twitter sayfasında yayınladı.


Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadir Zhaparov
Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadir Zhaparov

Stratejik ortak Kırgızistan Cumhuriyeti ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 5. toplantısının gerçekleştiği toplantıya Türkiye ve Kırgızistan Cumhurbaşkanlarının katılım sağladı. Toplantıda ikili ilişkiler, ticaret, ekonomi, ortak kültürel faaliyetler ve birçok alanda işbirliği mesajları verildi.


Hemen her alanda ilişkilerin daha da ileriye taşınması temennileri dile getirildi. Özellikle her iki ülke arasındaki uçak seferlerinin artırılması yönünde çalışmalar, açıklamalara yansıdı.


Manas Üniversitesinin de açılmasıyla ilgili ifadeler, basın toplantısında belirtildi.


Sadir Zhaparov'un Atatürk Paylaşımı
Sadir Zhaparov'un Atatürk Paylaşımı

Cumhurbaşkanı Sadir Zhaparov, Anıtkabir Ziyaretini Tiwtter Sayfasında paylaştı


Zhaparov, Türkiye'de yapmış olduğu görüşmelere dair sosyal medya sayfasında yer verdi. Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle :


"Resmi ziyaretim kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarı olan Anıtkabir'i ziyaret ettim, Türkiye'nin büyük devlet adamı ve politikacısının mezarına çelenk koydum ve onun anısına saygı duruşunda bulundum."


Zhaparov'un yayınladığı fotoğraflardan bazıları şöyle :









4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page