top of page

Kocaeli Üniversitesi ile Cambridge Üniversitesi Bir İlk'e İmza Attı

Kocaeli Üniversitesi ile Cambridge Üniversitesi arasında ReachSci ile araştırma ve inovasyon alanlarında ortak çalışmaların geliştirilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. ReachSci, Türkiye’den ise ilk defa Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği yaptı.



anlaÅŸma


Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği İngiltere'de, Cambridge Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında Cambridge Üniversitesi araştırma topluluklarından ReachSci ile araştırma ve inovasyon alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bir protokol de imzalandı.


TÜRKİYE'DE İLK KEZ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ İMZALADI


Protokol çerçevesinde iki üniversitesi arasında lisansüstü programlarında öğrencilere yönelik mini-PhD programlarının açılması, araştırma ve inovasyon alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi ve karşılıklı eğitimlerin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.


49 ülkede 15 farklı program yürüten ReachSci; Türkiye’den ise ilk defa Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği yapıyor. İşbirliği kapsamında ise ilk etapta Şubat ayında lisansüstü öğrencilere yönelik mini-doktora programı hayata geçirilecek. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, iki üniversite arasında yapılan işbirliğinin oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek Kocaeli Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi olmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.


Ziyaret esnasında ayrıca Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, dünyada en çok Nobel Ödüllü araştırmacıya sahip Cavendish Laboratuvarı'nı ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.


Kaynak: Çağdaş Kocaeli

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page