top of page

Kuzey Kore Yeni Bir Seyir Füzesi Fırlatması Daha Gerçekleştirdi

Yonhap'nın haberine göre, Güney Kore ordusu doğu kıyısından denizaltından fırlatılan seyir füzelerini test ettikten sadece iki gün sonra Kuzey Kore'nin Salı günü batı kıyısı açıklarında birkaç seyir füzesi ateşlediğini bildirdi .


uçak, füze
Fotoğraf : YonHap News

Genelkurmay Başkanları (JCS), Kuzey'in fırlatılışını sabah 7 civarında batı kıyısından tespit ettiğini söyledi. Füze sayısını belirtmedi.


JCS gazetecilere gönderdiği bir kısa mesajda, "Ordumuz, izleme ve teyakkuzumuzu güçlendirirken, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına ilişkin ek işaretleri izlemek için ABD ile yakın koordinasyon içindedir." dedi.


Bu, bir hafta içinde üçüncü seyir füzesi fırlatılışına işaret ediyor.

Pazar günü, Kuzey Kore, stratejik seyir füzesinin ilk kez test edilmesinden sadece birkaç gün sonra, denizaltılar için büyük bir tersane olan Sinpo yakınlarında, "Pulhwasal-3-31" adlı yeni geliştirilen denizaltından fırlatılan stratejik seyir füzesini test etti. geçen hafta çarşamba günü.

Askeri yetkililer, seyir füzesi testlerinin alışılmadık derecede hızlı olmasının, yeni silah sisteminin performansını artırmayı amaçladığına inanıyor.


Kuzey Kore, denizaltından fırlatılan Pulhwasal-3-31'in Pazar günü yaklaşık iki saat uçtuğunu ve önceden belirlenmiş hedefleri vurduğunu iddia etti, ancak Güney Kore ordusu Kuzey'in uçuş süresini abartmış olabileceğini öne sürdü.


Arka planda bir Genelkurmay Başkanı yetkilisi, "Bugün fırlatılan seyir füzelerinin uçuş süresi, normal menzilde uçtuğuna inanılan 28 Ocak'ta fırlatılanlardan daha uzun sürdü." dedi.

Kuzey, Hwasal-1 seyir füzesini ilk kez Eylül 2021'de test etti ve geçen yıl taktik nükleer silah taşıyabileceği varsayılan birkaç Hwasal-1 ve -2 seyir füzesini fırlattı.


Hwasal-1'in normal uçuş menzilinin 1.500 km civarında olduğu tahmin edilirken, Hwasal-2'nin yaklaşık 2.000 km menzile sahip olduğu tahmin ediliyor. Hwasal Korece'de "ok", Pulhwasal ise "ateş oku" anlamına gelir.


Seyir füzeleri, çeşitli menzillere, savaş başlıklarına ve fırlatma platformlarına sahip gelişmiş balistik füzelerin yanı sıra Güney Kore hava savunma sistemine yönelik tehditler de ekliyor.

Uzmanlar, denizaltından fırlatılan seyir füzelerinin, alçaktan uçuş irtifaları ve hassas vuruş kabiliyetleri nedeniyle tespit edilmesi ve düşürülmesinin daha zor olması nedeniyle mükemmelleştirilmesi durumunda Güney Kore'nin hava savunma sistemi için ciddi bir tehdit oluşturabileceğini söylüyor.


Kaynak : Yonhap Agency

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page