top of page

Lavrov: ABD, Afganistan'da Başarısız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afganistan’daki ABD misyonunun başarısız olduğunu söyledi.


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Taşkent’te konferansta (Reuters)
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Taşkent’te konferansta (Reuters)

Taliban, ABD ve yabancı güçlerin Afganistan’dan çekilmeye başlamasından bu yana kontrolü altındaki bölgeleri artırırken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afganistan’daki ABD misyonunun başarısız olduğunu söyledi.


Lavrov, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te ‘Orta ve Güney Asya: Karşılıklı Bölgesel Bağlantılar. Zorluklar ve İmkanlar’ konulu konferansta yaptığı konuşmada, “Herkes görevin başarısız olduğunu biliyor. ABD de dahil olmak üzere herkes bunu kabul ediyor” dedi.


Son günlerde Afganistan’daki durumun hızla kötüleştiğine vurgu yapan Lavrov, ABD ve NATO birliklerinin hızla geri çekilmesinin ışığında, ülke içinde ve çevresinde askeri ve siyasi belirsizlik durumunun çarpıcı biçimde arttığını söyledi.


Lavrov, “Afgan krizi, terör tehdidini ve benzeri görülmemiş bir seviyeye ulaşan uyuşturucu kaçakçılığı sorununu ağırlaştırıyor. Mevcut koşullar altında istikrarsızlığın komşu ülkelere taşması konusunda gerçek riskler olduğu çok açıktır” diye konuştu.


Yabancı güçlerin geri çekilmesiyle Mayıs ayı başlarında Afgan güçlerine yönelik saldırısına başlayan Taliban, özellikle ülkenin kuzey ve batısında geniş kırsal alanlarda kontrolü sağladı. İran, Türkmenistan ve Tacikistan ile olan önemli sınır geçişlerini ele geçirdi.


Kaynak : Şarkul Avsat

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page