top of page

Lübnan Karıştı

Lübnan güney sınırları boyunca İsrail ile Hizbullah arasında karşılıklı bombardıman yeniden başladı.


İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki sınıra yakın Tayr Harfa köyünün eteklerine düzenlediği saldırıdan (AFP)
İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki sınıra yakın Tayr Harfa köyünün eteklerine düzenlediği saldırıdan (AFP)

İsrail Savunma Bakanlığı, Lübnan’ın güneyinden bu sabah İsrail’in kuzeyindeki Shlomi bölgesine doğru 10’a yakın havan mermisi atıldığını ve bunların tamamının açık alana düştüğünü bildirdi.


Bakanlık, savaş uçaklarının Lübnan’da havan mermilerinin fırlatıldığı alanları hedef aldığını belirtti.


Savunma Bakanlığı, İsrail ordusunun, yakın zamanda Lübnan’ın güneyinde Hizbullah altyapısını da vurduğunu açıkladı.


Hizbullah ise, ‘Gazze Şeridi’ndeki kararlı Filistin halkına ve onların yiğit direnişine destek olarak’, bu sabah İsrail’in kuzeyindeki Dhayra bölgesini ve Cardah noktasını ‘uygun silahlarla’ hedef aldığını duyurdu.


Şarku’l Avsat’ın Lübnan resmi haber ajansı NNA’dan aktardığına göre, İsrail’e ait topçu birlikleri, Hamams Tepesi, Marjayun Ovası ve Nakura da dahil olmak üzere Lübnan’ın güneyindeki bölgeleri hedef aldı.


7 Ekim’de Gazze Şeridi’nde savaşın başlamasının ardından, İsrail ordusu ile Hizbullah ve Lübnan’daki silahlı Filistinli gruplar arasında sınırın ötesinde neredeyse her gün karşılıklı saldırılar yaşanıyor.


İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından dün yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının, gelişmiş karadan havaya füze sistemi de dahil olmak üzere Lübnan’ın güneyindeki birçok Hizbullah hedefini vurduğunu bildirdi.


Adraee, dün gece orduya ait bir uçağa doğru fırlatılan karadan havaya bir füzenin imha edildiğini ve söz konusu saldırının bu füzenin fırlatılmasına yanıt olarak gerçekleştiğini de ekledi.


Kaynak : Åžarkul Avsat

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page