top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

Macron: Bana güvenmeyin!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Büyük Okyanus'taki Fransız Polinezyası'na yaptığı ziyaret sırasındaki konuşmasında "Bunca yalandan sonra bana güvenmenizi söyleyemem." dedi.


Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

1966 ve 1996 yılları arasında Fransa'nın Fransız Polenazyası'nda yaptığı 193 nükleer denemenin sonucu olarak yerli halkta olumsuz sağlık koşullarının gelişmesinden dolayı ülkesinin, Fransız Polinezyası'na borçlu olduğunu açıklayan Macron, resmi olarak bir özür dilemedi.


Fransız Polinazyası'nın başkenti Papeete'de Macron'un yaptığı konuşmada bu nükleer testlerin Fransa'da yapılmayacağı açıklandı.



FRANSA TEMİZ DEĞİL

"Bu borç, özellikle 1966 ve 1974 yılları arasındaki nükleer testleri burada yapmamızdan kaynaklanmaktadır. Kesinlikle temiz olduğumuzu söyleyemeyiz."

Macron, nükleer testlerden dolayı mağdur olanların tazminat taleplerinin incelenmesi işlemlerini hızlandıracağına dair bir söylemde bulundu.




MACRON : FRANSA YALAN SÖYLEDİ, BANA DA GÜVENMEYİN


Konuşmasında bugüne kadar Fransa'nın gerçeği saptıran tavırlarına, yalan açıklamalarına yer veren Macron, Fransa'nın sorumluluk almaktaki ustalıklı kaçışlarından birini böylelikle açıklamış oldu. Aynı zamanda taleplerin incelenmesi sözünün ardından "Bana güvenmenizi söyleyemem" demesi, uluslararası bir komediye daha yol açtı.


YALAN SÖYLEDİM, BANA GÜVENMEYİN


Macron : Size bugüne kadar bilgi paylaşmayarak uzun süre yalan söyledikten sonra bana güvenmenizi söyleyemem.

Ülkesi gibi kendisinin de yalan söylediğini açıkça dile getiren Macron, yerel derneklerin en önemli ve öncelikli talebi olan özür dileme sorumluluğunu yerine getirmedi.


Macron'un dikkat çeken bir diğer açıklaması ise şöyle :


"Denemeleri yapan askerler size yalan söylemedi. Aynı riskleri aldılar. Yalan yoktu. Ordunun ölçmediği riskler vardı."


Ancak konuşmasının devamında askerilerin durumu dışında kalan Fransız halkının konumunu koruması dikkati çekti. Riskli ya da risksiz, bu tür testlerin ülkesi Fransa'da yapılmayacağını da Macron açıkça belirtti.

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page