top of page

Merkel, Türkiye için övgülü ve yergili açıklama

Angela Merkel Perşembe günü Türkiye'yi Avrupa Birliği ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak çok sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığı için övdü ve Ankara ile yakın ilişkiler kurmak istediğini ancak Türkiye'nin AB üyeliğini beklemediğini söyledi.



Bir basın toplantısında, “Türkiye, Suriyeli mültecilere bakmakta olağanüstü bir iş çıkarıyor” dedi. Türkiye ile [göçmenler ve mülteciler üzerine] bu anlaşmanın devam etmesini istiyorum, insanlar için en iyisi bu” dedi.


Merkel'in de içinde bulunduğu Avrupa Birliği temsilcilerinin Türkiye'nin 2024 yılına kadar Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapmaya devam etmesi için 3.5 milyar avroyu değerlendirdiğini açıklandı.


Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Suriye için hükümetlere değil insani projelere giden toplam 5,77 milyar Euro'luk paket, AB'ye yeni bir mülteci akını önlemeyi ve 10 yıllık Suriye iç savaşı sona erene kadar zaman kazanmayı amaçlıyor.


27 AB liderinin Perşembe günü Brüksel'de yapılacak bir zirvede yürütme Avrupa Komisyonu'nun finansman önerisini desteklemesi bekleniyor.



Merkel de gazetecilere verdiği demeçte bu konuya değinerek "3 milyar avroluk ek fonlar, ardından Lübnan ve Ürdün için de fonlarla ilgili" dedi. AB yürütme organı tarafından hazırlanan planın “yakında resmen onaylanacağını” söyledi.


Kaynak : Reuters

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page