top of page
Yazarın fotoğrafıTuvART Haber

Miçotakis: Göçmen kaçakçılarını kırıp parçalayacağım!

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, göçmenleri Türkiye'den sınırdan geçiren insan kaçakçılığı ağlarını "kırıp parçalayacağına" söz verdi.


Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Fotoğraf - Kathimerini


Mitsotakis (Miçotakis), Cumartesi günü Selanik Uluslararası Fuarı'ndaki açılış konuşmasının ardından Pazar günü düzenlediği basın toplantısında, Associated Press'in bir sorusuna yanıt olarak, Afganistan'dan yeni bir mülteci dalgası beklemediğini söyledi.


“Amacımız herhangi bir dalgayı sınırlarımıza ulaşmadan çok önce durdurmak. Bunda bizim çıkarlarımız ve Türkiye'nin çıkarları örtüşüyor” dedi.

Mitsotakis (Miçotakis), Yunanistan'ın aktif bir sınır koruma stratejisi benimsediğini ve göçmen akışlarının 2021'de geçen yıla göre "büyük ölçüde azaldığını" ve denizde sürüklenen göçmenleri kurtarmada daha verimli hale geldiğini söyledi.


Yunanistan, Türkiye ve sivil toplum kuruluşlarının göçmenleri geri püskürttüğü ve özellikle Türkiye kıyılarından deniz yoluyla geçenlerin hayatlarını tehlikeye attığı yönündeki iddiaları yalanladı.


2020 baharında Yunanistan, Türkiye'nin on binlerce göçmenin iki ülke arasındaki kara sınırını geçmesine izin verme girişimiyle karşı karşıya kaldı.


Kaynak ve Fotoğraf : Kathimerini



5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


Tuva, Tuvart, Tuva Art, Tuvart Haber

Haber

bottom of page